Regissør Espen Solli og produsent Andreas Wangsbro ble kjent med Svendsens historie gjennom mediene, og da det kom fram at Svendsen legger ut på turné på nyåret våknet ideen om en dokumentarfilm til liv.

– Vi er musikere begge to, og jeg fikk enormt mye inspirasjon av å høre om historien til Mats. Jeg har tatt ting litt for gitt tidligere, og en slik historie viser at man må gripe sjansene og mulighetene man får, sier Solli.

Motivasjon

Wangsbro mener en dokumentar om Svendsens historie kan vekke inspirasjon og motivasjon hos mange.

– Vi fikk raskt kontakt med Mats, og har brukt den siste måneden på å bli kjent med ham og hans historie. Han er skikkelig tøff som legger ut på turné, og det er fantastisk at vi kan være med å fortelle historien hans til et enda større publikum, sier Wangsbro.

Filmteamet skal følge Svendsen før, under og etter turneen, og tror de kan formidle Svendsens historie på en annen måte enn tidligere.

– Mats Svendsen og hans historie er jo kjent på landsbasis allerede?

– Vi føler ikke at musikkdelen har kommet ordentlig fram, og man kommer ikke helt under huden på Mats i artiklene som har blitt publisert. Vi vil ta av han maska og få fram den «ekte» Mats, sier Wangsbro.

Satser høyt

Duoen håper filmen er premièreklar til sommeren, og satser høyt.

– Vi sikter oss inn mot europeiske filmfestivaler, og denne filmen er ikke bare for hjertesyke folk og musikere. Vi gjør historien så universell at alle kan la seg motivere av reisen til Mats. Jeg tviler på at vi er de eneste som lar oss inspirere av ham, og er sikker på at vi vil nå et bredt nedslagsfelt, sier Wangsbro.

Mats Svendsen selv sier han blir ydmyk av at The room studios vil lage film av historien hans.

– Historien min er ikke sensasjonell, og jeg er ikke alene om å ha denne sykdommen. Jeg håper noen kan inspireres av at jeg trosser sykdommen for å oppfylle drømmen min, sier Svendsen.

Han understreker at de ikke vil svartmale sykdommen i filmen.

– Dette blir ikke noe «stakkars-TV». Målet er å inspirere, og gjøre folk litt flinkere til å følge drømmene sine. Det å følge drømmer tror jeg er veldig universalt, og noe folk kan relatere seg til, sier Svendsen.

BLIR FILM: Mats Svendsen håper historien hans kan inspirere andre. – Jeg er glad for at budskapet får muligheten til å nå så mange flere, sier han. Foto: Marius Fiskum Foto: Marius Fiskum
LAGER DOKUMENTAR: Espen Solli (til høyre) og Andreas Wangsbro lager dokumentar om Mats Svendsen. – Jeg tviler på at det bare er vi som lar oss inspirere av Mats, sier Wangsbro. Foto: Tom Benjaminsen