STORSTEINNES: Samlokaliseringen ble beskrevet som en suksess allerede før den ble gjennomført. Kompetansestillinger skulle flyttes ut fra Tromsø – og nabokommunen Balsfjord skulle få sårt tiltrengte arbeidsplasser.

Fra første desember har Balsfjord ansvar for å være tilretteleggingsmyndighet for bønder i Karlsøy, Storfjord, Balsfjord og Tromsø.

Men tre uker etter «fødselen» er landbrukskontoret fortsatt preget av fødselsrier.

Sluttet eller sykemeldt

Tanken var nemlig at de fire ansatte fra landbrukskontoret i Tromsø skulle følge med på lasset til Balsfjord, men slik er det ikke blitt.

– Én av de ansatte har sluttet på landbrukskontoret og fått annen stilling i Tromsø kommune, og de tre andre har samtlige blitt sykemeldte, forteller rådmann i Balsfjord–Hogne Eidissen.

Han sier at folk har lov til å bli syke, og at han på ingen måte tror at det er flyttingen som er årsak til at de tre ikke kan komme på jobb.

Samtidig innrømmer han at det er en utfordring at halvparten av de ansatte på det nye landbrukskontoret på Storsteinnes ikke stiller på jobb.

Vil bruke vikarer

– Vi hadde et møte i går (mandag red.anm.) for å avklare ståa, og vi skal ha et nytt møte like etter nyttår. Da skal vi avklare om sykemeldingene blir langvarige og om vi skal ta inn vikarer for de syke, sier Eidissen.

Han er tydelig på at det ikke skal hope seg opp saker på landbrukskontoret.

– Det skal ikke gå ut over våre brukere – bøndene i de fire samarbeidskommunene. Får vi ikke avklaring på hvor lange sykemeldinger det vil være snakk om må vi ta inn ekstra personell, sier han.

Forventer tjenester

Kommunaldirektør Stein Vidar Loftås ved byrådsavdeling for næring, kultur og idrett sier at det ikke er opp til ham å kommentere interne personalforhold i Balsfjord.

– Men vi forventer at vi får de tjenestene som vi betaler for i henhold til avtalen vi har med Balsfjord kommune. Vi kjøper tjenester fra dem og de har forpliktet seg til å levere disse tjenestene til oss. Dette føler jeg meg også trygg på at Balsfjord kommune vil få til, sier han.

TAR TAK: Rådmann i Balsfjord, Hogne Eidissen, sier at personalmangelen på landbrukskontoret ikke skal gå ut over brukerne. Foto: Espen Andreassen