Henrik Romsaas ble rastløs da han søndag ettermiddag egentlig skulle vaske huset til jul. En utfordring i løpenettverket Northern Runners' adventskalender ble mer fristende.

Det var nrk.no som først skrev om den spenstige løpeturen.

- I kalenderen har vi både teoretiske og praktiske oppgaver, og vi fikk helgen på oss til å løpe en figur eller en tekst på kartet. Så skal en jury avgjøre den beste, forteller Romsaas til iTromsø.

- Unnskyld, men jeg løper en rein!

Han satt i sofaen med karttjenesten Google Maps, da han plutselig oppdaget en rein som skjulte seg på Tromsøya.

- Plutselig så jeg en snute og så jeg et gevir. Resten ga seg selv. Da var det bare å få på løpeskoene og ut å løpe. Det ble en fin tur opp og ned, forteller Romsaas om rein-løpeturen.

Det ble en noe uvanlig løpetur for den spreke tromsøværingen.

- Ja, jeg måtte nesten si unnskyld til folk i Røstbakken for at jeg løp inn innkjørsler og bråsnudde for å lage gevir. "Unnskyld, men jeg er ute og løper en rein!", forteller han lattermildt.

- Haha! Hvordan reagerte folk da?

- Nei, de tenkte vel det bare var en gærning ute i refleksvest som løp en rein. Kanskje de skjønner mer når de nå ser avisa, sier Romsaas, som gjerne gjør det samme igjen.

Skal løpe flere dyr

- Ja, dette var et kjempeartig prosjekt. Det var overraskende morsomt å løpe reinen. Når juleribba er fortært skal jeg begynne å se etter flere dyr og figurer.

Han er allerede kraftig inspirert etter helgens løpetur.

- Folk kommer jo fra hele verden til Tromsø for å løpe. Se for deg å komme til Tromsø for å løpe en rein eller løpe nordlyset. Gudene vet hvor mye artig man kan klare å lage, sier han entusiastisk.

Han mener Tromsø er ideel for såkalt kartozoologi, som er studiet av omrisset av dyr som formes av gatene på et kart.

- Vi har jo et litt gammeldags veinett som åpner for at man kan finne artige dyr.

Omtrent 25 deltok i adventsluken med GPS-oppgaven. Se noen av bidragene øverst i saken!

ARTIG LØPETUR: Henrik Romsaas løp en rein etter oppfordring i løpeklubbens adventskalender. Foto: Ronald Johansen