– Tusen hjertelig takk! Å bli kåret til årets idrettsutøver i Tromsø, blant så mange gode lag og idrettsutøvere, er utrolig hyggelig, sier Theodorsen.

Selv forventet hun å få en tøff overgang til seniorklassen i langrenn, slik de aller fleste utøvere får. Men før jul har hun gått styggfort i sporet. I starten av desember tok hun en råsterk 16.-plass i verdenscupen – kun 40 sekunder bak Therese Johaug – på 5 km i fri teknikk. Senere tok hun gull i U23-NM.

– Dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt. Jeg hadde ikke satt meg noen konkrete målsettinger før sesongen og har vært veldig klar på at jeg skal være lærepike og ta små steg fremover. Det er kjempeartig at det har gått så bra, sier Theodorsen.

Ser fremover

Hun tar overhodet ikke av, selv om resultatene gjør det.

– Jeg har bare gått 13 renn så langt denne sesongen. Det har selvsagt gått kjempebra, men det er ikke før slutten av sesongen man kan si hvor bra egentlig er, understreker Theodorsen.

Og fortsetter:

– Det som er gjort til nå, er glemt. Jeg kjenner godt til nivået og vet at det kan bli mye tyngre. Overgangen er fortsatt tøff. Dette er et mesterskapsår (VM i Falun, journ.anm.). Det er mange som kommer til å gå fort som ikke har gjort det til nå.

For to år siden slet Theodorsen med å leve opp til gullet hun tok i ungdoms-OL. Hun har tidligere forklart at reisebelastningen ble stor og hun følte seg konstant sliten.

Men nå i etterkant ser hun på det som en god erfaring.

– I idrettsverdenen vil formen variere. Jeg hadde også vært syk og var ikke 100 prosent i slag, sier 20-åringen.

Theodorsen roser flere trenere som har hjulpet henne i utviklingen, som Kjetil Olsen fra Norges Toppidrettsgymnas og Brit Baldishol fra juniorlandslaget. Hun er også veldig fornøyd med å være en del av regionlaget Team Nord-Norge som ledes av trener Jostein Vinjerui.

– Hun er veldig seriøs idrettsutøver i måten hun jobber med hver økt, og hun ser ofte flere dager fram i tid. Det er veldig fint å ha henne på laget, og det er ikke tilfeldig at hun er kommet så langt på så kort tid. Målbevisstheten og gjennomføringsevnen gjør at hun fortsetter å utvikle seg, sier Vinjerui.

Foreldre-forbilder

Etter jul kommer det mange høydepunkter: Skandinavisk Cup, senior-NM, U23-VM og trolig verdenscup på nasjonal kvote i Drammen og Holmenkollen.

Med fortsatt stor utvikling kan kanskje Theodorsen knive i verdenstoppen med Therese Johaug & co. om noen år. Men forbildene hennes er utenfor langrennssporet:

– Noe typisk forbilde har jeg aldri hatt. Kanskje mamma og pappa. Det er bunnsolide folk. Om jeg kommer i nærheten av det de er med årene, blir jeg veldig fornøyd, sier Silje Theodorsen.