Det er mange oppmøtte i de lune lokalene til Kirkens Bymisjon - Geir Steen er en av dem. Han har deltatt på middagene så lenge han kan huske.

– Jeg har vel vært med nesten siden bymisjonen startet med disse middagene, og det er alltid kjempefint, sier Steen, som synes middagen er et fantastisk tiltak.

– Det gir oss som er vanskeligstilte følelsen av at noen bryr seg om oss, fortsetter han.

Svært takknemlig

Steen mistet for noen år siden både kone og sønn, men har funnet en måte å gå videre på.

– Alle har sine følelser i jula som kommer tydligere frem. For meg er det savnet etter de jeg har mistet som blir forsterket. Men livet går videre, og jeg har ikke tillatt meg selv å gå så langt ned - jeg har ikke tillatt meg selv å gi opp, sier Steen, og forteller at nære venner har hjulpet han på veien.

Steen er på vegne av seg selv, og på alle andre oppmøtte, svært takknemlig ovenfor bymisjonen, og roser arbeidet deres på det varmeste.

– Også ordføreren fortjener berømmelse. Vi håper folk fortsetter å støtte bymisjonen slik at de kan fortsette å avholde middagen. Det er nesten det eneste vi har å se frem til i jula, sier han. Ordfører Jens Johan Hjort, som var til stede deler av middagen, takket for at han fikk lov å være med, og ønsket alle en god jul.

– Ikke glem noen

I tillegg til middag var det også gaveutdeling og allsang på agendaen.

– Julaften er veldig vanskelig for mange, og det er ikke alle som kan være sammen med familien sin - da er det veldig godt å kunne hjelpe til og vise omsorg. Mange sier «det er godt å komme hjem» når de kommer hit, sier Tove Nyheim i Kirkens Bymisjon.

Nyheim har jobbet i bymisjonen i ti år og deltatt i arrangeringen av julemiddagen i fem av disse årene.

– Det føles veldig godt. Dette er mennesker som bryr seg om hverandre, det bor en enorm omsorg i dem, sier hun.

Med over 40 gjester og ti frivillige i sving, er det litt logistikk som skal gå opp. Mai-Lene, Frank og Vilde Reithe er tre av de frivillige.

– Dette er det tredje året vi er her som frivillige. Det har blitt en del av julefeiringen. Det er noen timer av dagen med god stemning og hyggelige mennesker, sier Mai-Lene Reithe. For familien har dette blitt en tradisjon.

– Det er en tradisjon, og det er en fin ting å gjøre sammen. Vi ordner med maten, rydder og koser oss, istemmer Vilde og Frank Reithe.

– Jula handler om å bry seg - man må være snill med hverandre og ikke glemme hverandre, ikke gå forbi hverandre, avslutter Geir Steen.

MENINGSFULLT: Tove Nyheim i Kirkens Bymisjon synes det er både givende og meningsfullt å kunne hjelpe andre, spesielt i en tid som for mange kan være ekstra vanskelig.
TAKKNEMLIGE: Geir Steen og Martin Landbakk har deltatt på Kirkens Bymisjons julemiddag i mange år og synes den er storslått. De er veldig takknemlige for tilbudet.