Tre år etter krisen i Sverige begynner Troms Kraft å komme på stø kurs. Konserndirektør Semming Semmingsen håper 2014 blir sett på som året der selskapet kom i balanse igjen, selv om store utfordringer fortsatt ligger foran dem.

– Målet for konsernet i 2014 har vært å komme i pluss. Selv om det er for tidlig å kunne konstatere noe nå, tyder mye på at vi skal oppnå det. Det har vært et utfordrende år med lave strømpriser og videre opprydding etter krisen, men jeg er fornøyd med den jobben vi har gjort, sier Semmingsen.

Han legger til det også har vært satt i gang andre viktige tiltak knyttet til strømforsyningen.

– Vi har jobbet med store linjeutbygginger, til Sommarøy og i Bardu. Dette er store og viktige prosjekter for samfunnet.

På rett kurs

Han håper på at man snart kan legge Kraft & Kultur-skandalen i 2011 bak seg, slik at kraftselskapets kjernedrift kan bli fokuset igjen.

– Vi har løst den akutte krisen, men vi er ikke friskmeldt. Vi har fortsatt økonomiske utfordringer, som gjør at vi har behov for å gjøre ytterligere tiltak. 2015 blir i likhet med 2014 et utfordrende år, men jeg er fornøyd med det strategivalget vi har gjort ved å konsentrere oss om kjernevirksomheten, forteller konserndirektøren, som legger til at dette er noe de ansatte har stilt seg bak.

Andre utfordringer

Semmingsen vil også skryte av de ansatte for måten de har håndtert det utfordrende året på.

– Den viktigste jobben vår er å levere strøm, noe våre ansatte sørger for at vi gjør på best mulig vis. Starten på året var utfordrende, med mange stormer, men jeg er stolt over måten våre ansatte sto på for å løse problemene.

Rettssak

Selskapet kan også legge bak seg rettsaken med gransker Leiv. L. Nergaard, som krevde 44 millioner i honorar for sitt granskingsarbeid.

– Tingretten fastslo et tak på 30 millioner. Jeg er fornøyd med at retten stod fast ved denne kjennelsen. Det er godt å kunne legge granskingen bak seg, sier Semmingsen.

– Vi ser fram til at sakene kommer opp for retten, at vi etter det kan sette endelig punktum og rette fokus mot å bygge opp et bærekraftig selskap igjen, konstaterer han.