– Vi har solgt bedre i år enn tidligere. Det virker som folk er tidligere ute for å sikre seg billetter. Begge konsertene med Lisa Simone er utsolgt for lenge siden, og Halvdan Sivertsen er nærmest utsolgt.

Det sier direktør og kunstnerisk leder for Nordlysfestivalen, Øyvind Bakkeby Moe. Også de mindre konsertene har godt forhåndssalg.

I god rute

– Kammerkonsertene selger godt, og selv om noen konserter er utsolgt er det fortsatt mulig å skaffe seg billetter til mange av konsertene under Nordlysfestivalen.

Mens han i fjor kunne jobbe sammen med avtroppende direktør Ulf Jensen, er det første året han nå er alene om å ha hovedansvaret. Det har imidlertid ikke ødelagt julefreden for den ferske festivaldirektøren, til tross for at det bare er vel tre uker til det braker løs for fullt.

– Jeg opplever at vi ligger godt an i planleggingen og at vi er i god rute. Jeg har hatt gode muligheter for å slappe av i jula, sier han.

Midt i blinken

Konsertsalen til The Edge får en sentral rolle under festivalen, med Jørn Hoel, Halvdan Sivertsen, Lisa Simone og Nordic Tenors på programmet. Noe av grunnen til det er at Bolsjoj legger mye beslag på Kulturhuset, både til prøver og forestillinger.

– Vi har store konsertproduksjoner som krever stor kapasitet, som passer godt på The Edge. Vi setter opp en stor scenerigg der som skal stå under hele festivalen, og da er det om å gjøre å bruke d0en mest mulig for å få ned kostnadene, sier Bakkeby Moe.

Hotelldirektør Øyvind Alapnes på The Edge sier de har fått veldige gode tilbakemeldinger på byens nye storstue.

– Både artister og teknikere roser konserthallen for den gode lyden og konsertopplevelsen. Det er midt i blinken for oss å samarbeide med Nordlysfestivalen. Vi har selv booket Tungtvann, Vamp og komikeren Rick Hall i 2015. Siden vi er byens største konserthall kan vi ta artister andre ikke har økonomi til, sier Alapnes.

Kvalitet viktigst

Nordlysfestivalen har også konserter i Sparebankens Festsal, domkirka, Skansen, HT, Driv, Rådstua og Skarven. Med Halvdan Sivertsen og Jørn Hoel på programmet mener Bakkeby Moe de viderefører festivaltradisjonen med å satse på kvalitet og bredde i repertoaret.

– Vi har et kjempegodt samarbeid med Kulturhuset og ønsker samtidig å bruke flere scener for å vises mer i bybildet. Vi tenker bevisst kvalitet når vi booker artister. Vi er en mangfoldig festival, ikke bare for et lite publikum. Med for eksempel Jørn Hoel og Halvdan Sivertsen får publikum oppleve noe annet enn det de gjør til vanlig.

POPULÆR KONSERTSAL: Hotelldirektør Øyvind Alapnes på The Edge har fått gode tilbakemeldinger på hotellets konsertsal. Foto: Lars Marius Matre Foto: Lars Marius Matre / iTromso