En gang på 80-tallet ble tradisjonen med å holde konsert til inntekt for Kirkens Bymisjon startet opp i Tromsø. Hvert år har musikere villig stilt opp gratis for det gode formålet.

– Det er aldri noe problem å få folk til å stille opp. Så sant de er i byen konsertdagen sier alle som en ja, sier leder Malfred Hanssen.

Det er han som ringer rundt, setter sammen musikere og solister og organiserer konserten.

– Musikerne består av proffe, amatører og unge talenter, sier han.

– Fint å bidra

I år er det Carlo Allemano og Inga Oudenstad som er solister.

– Jeg flyttet til Tromsø i 2000 og fikk allerede da høre om konserten. Da jeg fikk forespørsel om å delta i år var jeg ikke i tvil. Jeg synes dette er en fin måte å bidra på, sier Oudenstad.

– Jeg ble glad da Malfed ringte meg. Dette er for en bra sak og det er fint å få gjøre en konsert i romjula, sier Allemano.

På programmet er det noe for enhver smak.

– Det blir både tradisjonelle og utradisjonelle sanger. Noen er kjente og kjære skandinaviske julesanger, men det blir også italienske sanger, sier Allemano som åpner hele konserten med «O helga natt».

Samler familien

Med på konserten er også familien Machlik/Lund. For dem har det blitt en god juletradisjon å spille i Domkirken i romjula.

– Vi spiller ikke så mye sammen til vanlig, så det er fint å kunne gjøre noe sammen under denne konserten, sier mamma Marianne Lund.

Døtrene Monika og Edit Machlik synes konserten er et godt initiativ og setter pris på å kunne bidra.

– Det er veldig fint at konserten er gratis, slik at alle kan komme, sier de.

Etter konserten vil det være mulig for publikum å gi en donasjon til Kirkens Bymisjon.

– Alle pengene vi får inn går uavkortet til Bymisjonen. Alle som deltar på konserten gjør dette helt gratis, sier Malfred Hanssen.

Tirsdag kveld er det klart for konsert i Tromsø Domkirke. Inga Oudenstad (foran) og Carlo Allemano er årets solister og alle pengene som blir samlet inn går til Kirkens Bymisjon. Foto: Daniel Lilleeng