Du trodde kanskje at turistene som kommer til byen foretrekker hvite duker og femretters middager når de skal prøve byens spisesteder. Det er helt feil ifølge nettstedet TripAdvisor. Det er verdens største reisenettsted, hvor turistene selv skriver anmeldelser av stedene de besøker. Akkurat nå er det Huken Pub som er vurdert som den beste restauranten i Tromsø.

Eier Håvard Robertsen hadde som mål i 2015 å kapre denne posisjonen og han slipper jubelen løs når han bare to dager inn i det nye året er å finne på toppen av listen.

– Oi, det gikk fort! Nå må målet for året bli å holde seg på toppen, sier han til iTromsø.

– Fantastiske burgere

Blant de nyeste av spisestedets 41 anmeldelser skriver en turist fra Florida: «Lite sted, med fin atmosfære og fantastiske burgere».

Robertsen tror årsaken til at hans spisested nå er på topp kan henge sammen med at de har hatt åpent hele julen.

– Jeg spurte de ansatte om de ønsket å jobbe i julen og da sa de ja. Da var det jo ingen grunn til å stenge dørene, sier han.

Også andreplassen på TripAdvisor går til et av byens intime spisesteder, Risø mat & kaffebar.

– Vi kniver stadig om første- og andreplassen. Ingen liker jo å være nummer to, sier Robertsen.

Om Risø mat & kaffebar skriver en turist fra England: « Vi elsket dette stedet. Atmosfæren var veldig avslappet og vennlig».

Viktig markedsføring

Daglig leder Trond Øverås i Visit Tromsø sier det stadig blir viktigere for turistnæringen å være synlig på sosiale medier.

– Gjestene bruker internett til å sjekke stedene de skal besøke. Da er det viktig at de får bekreftet sine forventninger når de søker opp plassene på nettet, sier Øverås.

Han synes byens turistnæringer jevnt over er gode, men mener at det finnes et forbedringspotensial.

– Man kan alltid bli bedre. Når det gjelder sosiale medier er det viktigst at hver og en bedrift setter seg et mål og når det målet. Man kan ikke bli god på alt med en gang, men over tid, sier Øverås.

Topp ti spisesteder fra TripAdvisor

1: Huken Pub

2: Risø mat & kaffebar

3: Emma’s Drømmekjøkken

4: Rå Sushi & Bar

5: Fiskekompaniet

6: De 4 roser

7: Compagniet Restaurant

8: Bardus bistro

9: 69° N Brasserie

10: T-Tapas

Kilde TripAdvisor

Huken Pub ligger som Tromsøs beste spisested på TripAdvisor. Foto: Tom Benjaminsen