Han går under navnet «Odd_Oddsen», som er hans brukernavn når han bedriver nettpoker. Tromsø-bosatte Ola Amundsgård tjente 22,5 millioner kroner på poker i 2013, nå skal han ta steget videre inn i fantasiverdenen.

Fantasy sports

For selv om han nå kan kalle seg selv verdensmester i online poker, er det ikke der fokuset ligger for Amundsgård. Han står blant annet bak nettstedet FantasyBet, som Amundsgård mener er fremtiden for online betting.

– Jeg har ståltro på konseptet, sier Amundsgård.

Fantasy bet går ut på at du velger utøvere fra virkeligheten som får poeng ut fra hvordan de gjør det når de er i aksjon. Om du for eksempel velger fotball fra Premier League kan du velge deg et drømmelag på tvers av alle klubbene. Har du valgt ut for eksempel Wayne Rooney og han gjør det bra en helg, får du poeng.

– Pengespill på fantasi-sporter har tatt helt av i USA de siste årene, og de største operatørene der borte omsetter for milliarder årlig. Med tanke på at det først ble lansert for fire–fem år siden, virker dette ekstremt lovende. Nå skal den største amerikanske aktøren inn i Europa fra og med neste sesong. Det blir spennende å se hva dette gjør med markedet. Forhåpentligvis får vi en «fantasy-eksplosjon» som vil ta over for odds og sportsbetting. Fantasy betting skiller seg veldig fra andre typer sportsbetting da du kun spiller mot andre spillere og ikke «huset.», sier Amundsgård.

På sikt vil selskapet også vurdere å ta inn andre sporter som sykling, golf, langrenn og skiskyting.

Nye regler

Fra 1. januar 2015 kom også regelendringen i Norge om at pokerspilling i private hjem, som ikke har et organisert eller profesjonelt preg, nå er lovlig. Beløpsgrensen for innskudd er på maks 1.000 kroner og maksimalpotten er satt til 10.000 kroner.

– Jeg tror nok at de nye reglene vil gjøre at flere vil få øynene opp for poker i Norge, og spesielt de av den konservative skolen. Samtidig er det over 300.000 som har spilt poker i Norge i løpet av året. Men det skjer noe nå. På sikt burde det bli lov å spille nettpoker samt turneringer og cash games på klubber rundt omkring i landet, hvor selvfølgelig staten og breddeidretten skal få sin del av kaka. Jeg kan skrive under på at alle store byer i Norge har et miljø for «undergrunnspoker» og Tromsø er langt unna «verstingen». Slik vil det alltid være så fremst det ikke er legalisert i kontrollerte former, sier pokermillionæren som håper at Norge snart kan få arrangere NM på norsk jord.

«Odd_Oddsen»

De siste årene har mesterskapet blitt arrangert i Dublin på grunn av det norske lovverket. Selv om regelendringene har trådd i kraft, er det foreløpig uaktuelt å arrangere et NM på norsk jord.

– NM hører alltid hjemme på norsk jord, selv om Dublin er et kjempegodt alternativ, sier Amundsgård som i oktober prydet omslaget til et av verdens største pokermagasiner «Card Player».

– Det er selvfølgelig moro med litt oppmerksomhet når man gjør det bra. Jeg føler jeg lever litt drømmen når man kan reise rundt i verden mens man har pokerspill som jobb og er sin egen sjef. Men all oppmerksomhet jeg får er rundt nettaliaset «Odd_Oddsen» og ikke «Ola Amundsgård», noe som er litt deilig på en måte, sier Amundsgård som nå har investert mye av pengene i boligmarkedet i Tromsø.

Skal spille mer

– Jeg har satt av mesteparten i eiendom, aksje og et par andre interessante prosjekter. Resten får ofte bein å gå på når man er ute på reise. Jeg ser nok for meg at jeg blir å bedrive eiendom og finans i fremtiden også, sier pokerstjernen som nok ikke blir å legge kortene på hylla helt ennå.

– Det blir nok mer «live» spill og enda mer reising fremover for min del. Først ut er Aussie Millions i Melbourne i slutten av januar. Jeg tenkte også å spille hele World Series of Poker-serien, som varer i drøyt to måneder fra mai til midten av juli. Ellers blir jeg nok å dra dit hvor det spilles høye «cash games», sier Amundsgård.

POKERSTJERNE: Ola Amundsgård feiret VM-seieren sammen med andreplassen Felix Steffensen på basketkamp i Los Angeles mellom Memphis Grizzlies og LA Lakers.Foto: Privat