Det er tall fra Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk som viser at boligprisene i Tromsø hadde en stigning på 16,6 prosent i fjor. Det er langt høyere enn de andre storbyene som det sammenlignes med og over dobbelt så høyt som landsgjennomsnittet.

Statistikken omfatter boliger som er annonsert på Finn.no, det vil si nærmere 70% av alle bruktboliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Bergen er nærmest med 9,6 prosent prisstigning mens økningen i Oslo var på 8,7 prosent. Landsgjennomsnittet var på 8,1 prosent.

Eiendomsmegler Børge Martinussen i Eie sier at boligprisstigningen i Tromsø er for høy.

- Det er fryktelig høyt, ja. Det i seg selv er ikke bra. Det er ikke noe som er bærekraftig over tid og jeg tror ikke vi får en slik prisstigning igjen i 2015, sier Martinussen.

Han forklarer den voldsomme økningen i 2014 med at Tromsø-markedet har tatt igjen resten av lande.t

- Prisstigningen i de andre sammenlignbare byene startet lenge før den gjorde det i Tromsø. Når det først slapp her i byen så tok det skikkelig av og nå har vi tatt igjen de andre byene, sier Martinussen.

Nest lavest

Omsetningstiden i Tromsø i desember er også en indikasjon på at boligmarkedet er rimelig hett for tiden. I snitt lå en bolig ute til salgs i desember i bare 19 dager før den ble solgt.

Det er nest lavest i landet, bare slått av Bodø - som hadde 17 dagers omsetningstid i desember.

Børge Martinussen peker på at Tromsø normalt har ligget blant de fem dyreste byene i Norge.

- Og jeg kan ikke se at Tromsø blir noe mindre pressområde i 2015.