Kaldt, men koselig på torget da festivalsjef Martha Otte åpnet den tradisjonelle snøkinoen i sentrum.

Opp mot 400 av byens yngste barn hadde fått fri fra undervisning for å støtte arrangementet. De fikk blant annet se Agnete Johnsen i rollen som Dory fra stykket Trollmannen fra Oz, som settes opp på Hålogaland Teater i februar.

– Det er kjempekoselig å få fremføre foran unger. De er de beste publikummene man kan ha. Selv om det er kjempekaldt er det god stemning, jeg koser meg, sier Johnsen som kanskje hadde bommet litt på kuldegradene.

– Jeg har jo bodd i Oslo i to år, så scooterdressen er hjemme i Finnmark.

Dansende Dory

25. februar har nemlig Agnete premiere på Hålogaland Teater med den klassiske historien Trollmannen fra Oz, som hun altså fikk prøve seg på i dag.

En rolle hun ikke har vanskelig for å tilpasse seg i.

– Vi prøver å finne ut av stykket for tiden og vi har det kjempeartig sammen. Jeg kjenner meg veldig igjen i rollen, så jeg trenger ikke å spille så mye. I tillegg har jeg veldig flinke skuespillere rundt meg som gjør rollen min. De er på en måte en tolkning av Dory. Så er det klart at det blir en del synging og dansing, sier Johnsen som leverte akkurat det foran barna på Stortorget.

Blitt barnekino

Utekinoens historie er lang og festivalsjef Martha Otte ser nå at det er blitt en kino for den yngre garde.

– Det var herlig å stå foran alle barna. Du ser at de er så spent og klar for hva som skal skje. Du får ikke den responsen fra et voksent publikum. Og det var litt på grunn av dem at vi startet med utekino. Vi merket at barnehager begynte å ha sin egen filmfestival mens foreldrene var på TIFF, sier festivalsjefen.

Torsdag har TIFF egen ungdomskino med filmer fra de forskjellige bydelene. Kanskje har de også noe å lære fra de aller yngste, som virkelig vet å kose seg ute.

– De voksne var ikke så flinke å kle på seg, vi så raskt at de ikke var så gira på utekino. Men unger kan kle seg og liker å være ute, så det har på mange måter blitt en barnekino.

Foto: Kent-Einar Myreng
Fra venstre: Olaf Alec Gibbs-Rognseth (8), Viktor Berg Hegdal (8), Nikolay Inndal (8) og Ole Myrstad Lyngmo (8) går alle i tredje klasse ved Borgtun skole. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen