De fem vennene Håkon Arntsen, Bjørn Pettersen, Marius Carlehed Jacobsen, Gabriela Carlehed Jacobsen og Thoralf Utsi flyttet alle hjem til Tromsø før jul for å realisere den store drømmen: Å åpne sin egen gastrobar. Det har de snakket om i over halvannet år, og i oktober i fjor fant de endelig det rette lokalet - hele første etasje i huset der Tante Ingers Tehus holdt til.

Les også: Tante Ingers stenger dørene

– Vi er veldig bevisst på bydelen vi har flyttet til, og har tro på området rundt Skansen - det vi kaller «gamlebyen», forteller gjengen.

– Hvis alt går etter planen åpner vi i mars. I alle fall før snøen smelter!

De fem vennene skal sammen eie og drifte gastrobaren. I tillegg er Gerhard Knutsen inne som deleier.

Gammelt møter nytt

Gastrobaren har fått navnet «Hildr» etter boka av Bernt Lie, og den litterære bakgrunnen kommer blant annet til uttrykk i barområdet - der gjengen satser på bibliotekstil.

– Vi vil rive bort lag i lokalene for å finne de gamle interiørskattene. Vi har allerede revet oss fram til det originale taket, forteller Marius.

– Vi skal ha flere stuer, som hver skal ha sin egen stil, forteller han videre.

– Vi ønsker jo å bevare litt av historien gjennom interiøret, supplerer Gabriela, som skal være restaurantsjef.

Les også: Her trives turistene best

Meny

På «Hildr» er tanken at man til lunsj vil få servert smørbrød i dansk stil, som kjøkkensjefene Marius og Thoralf har gjort sine egne tolkninger av.

– I tillegg skal vi servere supper og hjemmelagde kaker. Vi var alle innom her når det var Tante Ingers Tehus og spiste hennes hjemmelagde kaker. Dét vil vi videreføre, forteller de.

Middagskonseptet på «Hildr» skal være av det sosiale slaget, med gryter på bordet i god husmanntil.

– Da vil det være mat fra hele verden, sier Bjørn, som vil fungere som daglig leder.

– Men vi satser på gode råvarer og godt håndtverk, supplerer Marius.

Seinere på kvelden skal det serveres litt mer «fancy» deleretter, samt klassiske cocktails. Om sommeren skal det være uteservering i byhagen utenfor lokalet.

Les også: Forsinket transport utsetter åpningen

Tromsø

Teamet har i forkant av oppstart gjort en markedsundersøkelse, og tror det skal være plass til konseptet deres i byen.

– Men det krever at vi leverer kvalitet. Vi brenner for dette og har en genuin interesse for gastronomi. Vi går inn i dette med alt vi har, sier Bjørn.

Og hvorfor valget falt på Tromsø?

– Tromsø er plassen å etablere seg for øyeblikket. Det er mye turister og høyt hotellbelegg, og dette er et konsept vi tror byen savner, sier Bjørn.