Fra sjakk til bridge- EM i Mack-hallen

Mack-hallen blir spillelokale for bridge-EM som arrangeres til sommeren. Utleierne Eiendomsspar og Mack blir hovedsponsor for arrangementet.

SJAKK-OL: De gamle Mack-lokalene ble brukt til sjakk-OL i august i fjor, til sommeren skal det spilles bridge her. Foto: Marius FiskumFoto: Marius Fiskum

UTÅLMODIG: Eiendomsdirektør Sigurd Stray i Eiendomsspar håper de etter bridge-EM kan starte ombyggingen av Mack-hallen. Foto: Eiendomsspar

nyheter

Bridge-EM arrangeres fra 25. juni til 26. juli og består av åpen klasse, ungdoms-EM og en internasjonal juniorfestival.

Det er ventet at cirka 1.500 bridgespillere finner veien til Tromsø til sommeren. Deltakerne under bridge-EM har betaler kost og losji selv, og vil sannsynligvis skape større ringvirkninger for handelen og hotellene enn sjakk-OL.

Utleie på lånt tid

– Vi er svært glade for å ha lokale på plass og setter stor pris på at utleierne vil gå inn på sponsorsiden. Å få arrangementet inn til Tromsø sentrum vil gi en helt annen ramme for deltakere og byen får vist seg fra sin beste side, sier Rune Kufaas, prosjektleder for bridge-EM i en pressemelding.

Mack-hallen leies ut på lånt tid, i påvente av byggestart for det nye Mack-kvartalet, heter det i pressemeldingen. Utleierne har valgt å sponse bridge-EM for å sikre støtte til at nok et internasjonalt prestisjearrangement kommer til sentrum.

Ambisjon

– Når byggestart nå må skyves er vi stolte av at Mack-hallen får spille en verdig avslutningsrolle. Arrangementet vil være enda en forsmak på hvordan dette området kan syde av liv, til glede for handelsstanden i sentrum. I fremtiden vil vi at området skal syde av liv hele tiden og har en stor ambisjon for sentrumsutvikling, handel og opplevelser, sier Harald Bredrup, administrerende direktør i Mack i pressemeldingen.

Eiendomsspar og Mack venter nå på avklaring med kommunen om de kan legge sine planer for Mack-kvartalet øst ut på høring. 20. januar skal de møte i byutviklingskomiteen for å legge fram planene for politikerne.

Ting har tatt tid

Planene om å gjøre de gamle industrilokalene til bryggeriet om til et handels- og opplevelsessenter fikk seg et skudd for baugen da byrådet i oktober vedtok å ikke legge planforslaget ut til offentlig ettersyn.

– Vi skulle gjerne vært i gang med bygging av en ny park og et nytt handels- og opplevelsessenter hvor Mack-hallen ligger i dag. Ting har dessverre tatt lengre tid enn planlagt og nå velger vi å gjøre det beste ut av situasjonen i påvente av byggestart, sier Sigurd Stray, eiendomsdirektør i Eiendomsspar.