STORTORGET: Stor pågang, atter en dag, da TIFF inviterte barn fra skoler rundt om i Tromsø til filmvisning på torget.

Med øynene klistret til skjermen var barneforfatter Endre Lund Eriksen på signingsferd hos barna. Sjefen for barnefilmfestivalen «Verdens beste» søker nemlig en hel klasse som kan forme festivalen.

– Kanskje finner jeg Tromsøs neste festivalsjef, sier Eriksen.

Les også: Derfor strømmer folk til festivalen

Skal drive festivalen

Oppgavene for klassen som blir valgt ut er å planlegge og gjennomføre festivalen som finner sted i starten av juni.

– Man må sette av noen skoledager til det. Vi lærer dem opp først om hvordan man driver en festival. Oppgavene vil være alt fra å reklame for festivalen, holde innlegg og presentere filmene før de starter og ikke minst innslipp. Vi skal også holde en temakveld som de skal arrangere helt på egen hånd, sist var det en superheltkveld, sier Eriksen som forteller at slik kompetanse kan komme godt med når for eksempel ting skal arrangeres på skolen.

– Men man får velge helt selv hva man vil gjøre. Om man ikke har lyst til å stå foran og presentere en film, trenger man ikke det. Vi setter oss ned og finner ut hva som passer best for den enkelte, sier festivalsjefen.

Som takk får elevene gå på så mange filmer de vil under festivalen.

Les også: Hun er kåret til årets skårunge

Alltid noen som imponerer

Tidligere har festivalen rekruttert via lærere som har valgt ut de mest engasjerte elevene, men i år kan altså hvem som helst søke om å forme arrangementet.

– Vi ser jo bare her på torget hvor engasjerte og godt motiverte barna er. Nå er det også opp til lærere å ta ansvar og være villig til å påta seg litt ansvar. Erfaringsmessig er det alltid noen elever som imponerer med tanke på ansvar og gode ideer, sier Eriksen som brukte arrangementet på torget til å spre info til de oppmøtte.

Han er sikker på at barna vil lære mye under workshoppene festivalen vil ha i forkant og at de vil få bruk for det senere.

Søknadsfristen er 26. januar og avgjørelsen vil bli tatt i starten av februar.

Les også: 400 barn fikk med seg åpningen av utekinoen