BASTARD: I mars skal Nord-Norges representant for Wacken Battle Norge kåres. Nå søker daglig leder på Bastard Bar, Lori Ledger, kandidater som kan smelte fjes fra scenekanten.

– I år har Bastard Bar fått ansvaret for å kåre Nord-Norges beste uetablerte metallband, sier Ledger som utdyper at alle undersjangre av metall kan delta.

Les også: Mister premierekonsert på grunn av brukket arm.

Pengepremier

En jury, som vil bli annonsert senere, vil bli enig om fem band som får opptre på Bastard. Den samme juryen vil så bestemme seg for et band som går videre til den nasjonale finale.

– Vinneren der vil gå videre til finalen på selve Wacken Open Air, sier Ledger.

Om man kommer seg helt til Tyskland og havner i topp 5-band i konkurransen, vanker det både penger og andre premier.

Les også: Vant spellemannspris.

Fri aldersgrense

Metallfinalen under Wacken er også kjent for å være et godt forum for å etablere kontakter med produsere, managere, bookingagenter og plateselskaper.

– Det er ingen aldersgrense heller. De eneste kriteriene er at du er uavhengig av et plateselskap. Du må kunne levere et 30 minutters sett fra scenen og du må melde deg på innen 31. januar, sier Lori Ledger som forteller at flere detaljer finnes på Bastards facebook-side.

I den 11 år lange Metal Battle-tradisjonen i Tyskland deltar over 40 land årlig for å vise hva deres nasjon har å by på av metallmusikk.

– Bandene har muligheten til å overbevise publikum fra scenekanten, på verdens største metallfestival, at deres land har den beste metallen, sier Ledger.

Les også: Headbanger for en god sak.