Den profilerte fitness-treneren Lene Hansen, kjent fra blant annet 71 grader nord, mener nå at kontinuitet i et annet miljø kan få flere på rett kjøl.

– Det er på tide at det kommer en treningscamp i varmere strøk også fra Nord-Norge, sier Lene Hansen som var flere turer i fjor for å sjekke ut forholdene i Tyrkia.

– Jeg har vært personlig trener siden jeg var 18 år, nå er jeg 32. Jeg kjenner at jeg trenger nye utfordringer og reise litt mer, sier Hansen.

Les også: Ble bedt om å kle på seg

– Vi fortjener det

Nå er hun i gang med en pilot-tur som skal danne veien videre for den populære fitness-instruktøren som satser på å arrangere opp til flere turer i året.

Jeg er lei av å hutre her oppe i mørketiden. Nordlendinger fortjener mer enn andre å få reise sørover for å lære seg om kosthold og trening.

Hansen mener du kan få mye mer ut av en slik tur enn en ukentlig personlig trener-time.

– Her får du snakket med folk som ikke bare er på jobb, men litt utenfor også. Man blir kjent på en annen måte og skaper en annen tillit enn man gjør på et treningssenter, sier Hansen som sier at turen varer i en uke.

Les også: Lenes fitnessbilder får stor oppmerksomhet

Tror på impulsturer

Nå trenger hun folk som kan være med, men trene-lystne nordlendinger har ikke enda løpt mot flyplassen.

Det er ikke vits å gå ut med ting langt i forveien, folk bestemmer seg rett før de skal reise, sier Hansen.

Men turen handler ikke bare om å legge seg i hardtrening. Det er også rom for spa, soling og hygge.

– Det er en velværebit hvor det er både innendørs og utendørs basseng i tillegg til badstu hvor man har muligheten til å nyte det og være sosial. Det må være mulighet til å ta seg noen glass vin på kveldene.

– Det er bevisstgjøring og om hva det handler om og kanskje avlive noen myter. Det er så mye i alle magasiner om hvordan man skal gjøre det, så jeg skjønner det er forvirrende, sier Hansen.