Etter suksessen med Lisa Simone og storbandet under fjorårets Nordlysfestival, resulterte det vellykkede musikalske samarbeidet i et ønske om å lage en plate sammen.

Fredag kveld, under årets Nordlysfestival, spilte de inn et live platealbum under konserten på Clarion The Edge. Et album av denne typen skal aldri tidligere vært gjort i Nord-Norge.

– Det er en glede å ha Lisa her i Tromsø igjen. Vi fant tidlig ut at vi jobber godt sammen, og det ser ut til at flere trives med oss. Det ryktes at vi kunne fylt to hus til, sier Fred Glesnes, musikalsk leder for Tromsø Storband, og viser til en fullsatt sal med over 500 personer.

Sjelden vare

– Under festivalen i fjor fikk vi god kjemi og det var tydelig at noe klikket mellom oss. Kveldens konsert er en kombinasjon av en konsert og liveinnspilling, og det er sjelden med et så stort band. Det er en sinnssykt stor rigg og et voldsomt apparat bak dette, sier Glesnes og legger til at dette er noe de vil gjøre mer av i fremtiden.

Når liveplaten fredagens show gis ut kan han ikke gi svar på ennå.

– Det er et kostbart prosjekt og det gjenstår en lang mikseprosess etter denne kvelden. Platen skal gjøres ferdig enten i Norge, Frankrike eller USA, sier lederen for Tromsø Storband.

Folkelig musikk

Publikum i salen var også strålende fornøyd med å ha Lisa Simone tilbake under Nordlysfestivalen.

– Det er lett å forstå at hun er så populær. Dette er veldig artig, sier Oddmund Åsen.

Sidemannen ved bordet i salen, Trond Fermann, legger til at den folkelige musikken er lett å like.

– Det er behagelig å høre på og stemningen her er avslappende, konstaterer Fermann.

En helaften

Showet fredag var helt utsolgt. Blant publikum i salen var Line Torgersen spesielt glad for å få med seg konserten.

– Jeg fikk aldri sett konserten i fjor, men hørte hvor mye skryt den fikk. Da bestemte vi oss for å samle en gruppe og gjøre en helaften ut av det med middag og konsert, sier Torgersen.

– Musikken er helt fantastisk og det er supert at hun synger sanger av Nina Simone. Lisa har en flott stemme og utstråling. Det at hun kommer tilbake til Tromsø i år er helt supert, fortsetter Mia Falck.

Gunvor Andersen (47), Mia Falck (44) og Line Torgersen (45) tok turen til The Edge fredag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen
Trond Fermann (64) og Oddmund Åsen (61) mener den folkelige stilen gjør at konsertene med Lisa Simone og Tromsø Storband er så populære. Fredagens show var helt utsolgt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen
Fred Glesnes, musikalsk leder for Tromsø Storband, er storfornøyd med å ha Lisa Simone tilbake i Tromsø etter fjorårets konsertsuksess. Foto: Rune Stoltz Bertinussen