Et lite inneklemt hjørne på Byrunden var all boltreplassen Klaudiussen fikk tilbake i 1989, da «Bladet Tromsø» kostet seks kroner og avistegneren hadde fått innpass hos lokalavisa.

Ett år senere ble han fast ansatt avistegner, og i dag har Klaudius vokst seg fram til å bli et eget varemerke.

Les også: Se høydepunktene fra Klaudiussens karriere

Skarp strek

Klaudiussen er kjent for sin folkelige, men skarpe strek, som har kommentert både lokale og nasjonale nyheter og problemstillinger i en årrekke. Mye har skjedd i Tromsø, og det langstrakte land, siden han ble fast ansatt i «Bladet Tromsø» i 1990.

Det er spesielt enkelte hendelser og situasjoner Klaudiussen husker ekstra godt. Blant dem er oppstyret rundt selfangst fra 1988, EU-kampen fra 1994 og rekordvinteren med 2,4 meter snø i april i 1997.

– Jeg husker EU-debatten som ekstra spesiell. Det var skikkelig temperatur både i media og blant folk og debatten førte til mye splittelse både blant politikere og mann i gata. Når det er en sånn temperatur rundt en sak er det ikke noe problem å finne en politisk idé til en tegning, forteller Klaudiussen.

Les også: Hallvard og Odd hyller bannskapen og rekene

Les også: Stordalen kjøpte Klaudius-tegning

Tom start på dagen

Han har sin arbeidsplass i den noe fredeligere delen av redaksjonslokalene. Som regel er han å finne bøyd over tegnebordet, omringet av ark, flere titalls tusjer, utallige utkast og avisutklipp. I hver eneste utgivelse de siste 25 årene har Klaudius vært et fast innslag i papiravisen, noe som til sammen utgjør tusenvis av tegninger. Og ifølge hovedpersonen selv, kjører han til jobb hver eneste dag uten å ane hva han skal tegne.

– Nei, det vet jeg da ikke i det hele tatt. Det er standardspørsmålet jeg får av alle jeg møter: « er det ikke vanskelig å tegne noe nytt hver dag?». Men det er ikke det. Enkelte dager pludrer og sliter jeg litt mer enn andre, men det er en rutine å komme på jobb uten å vite hva jeg skal tegne, sier Klaudiussen muntert.

Han tenker seg litt om.

– Eller, jeg hører på radio når jeg kjører til jobb, så noen ganger kan jeg få en liten idé i bilen på vei inn.

Les hele reportasjen om Odd Klaudiussen i lørdagens papirutgave av iTromsø

FULLT FOKUS PÅ STREKEN: Odd Klaudiussen liker ikke nødvendigvis å snakke så mye om seg selv, men forteller med stort engasjement om sine år med Klaudius og avistegneryrket. Foto: Ronald Johansen