- Det kom som en bombe. Det var litt av et ultimatum han stilte og vi er alle skuffet over det som har skjedd, sier Erlend Svardal Bøe i et intervju med iTromsø.

Generalsekretæren i Unge Høyre rykket en plass opp på valglisten og står nå på 4. plass etter lørdagens endringer. Han mener Hjort kunne varslet om endringsforslaget tidligere.

- Han kunne vært litt mer løsningsorientert i stedet for å sette seg selv foran partiet slik han har gjort nå. Det setter jeg ikke pris på. Han kunne ha varslet om dette før slik at man kunne fått en ryddig prosess rundt det. Når han kommer med det samme dagen så er det ikke spesielt profesjonelt i mine øyne, sier Unge Høyres kandidat på listen.

Dårlig stemning

Svardal Bøe kan fortelle at stemningen i partiet var dårlig da bomben kom.

- Folk reagerte med skuffelse over måten det ble gjort på, men jeg opplever at lista er bedre enn da vi kom på møtet, sier han.

Han mener Tromsø Høyre nå har fått en ung og frisk liste med flere kandidater fra Unge Høyre.

- Vi forlot møtet uten en ordførerkandidat. Det kan virke uvanlig, men det skal ikke svekke Tromsø Høyre. Vi er klare for å fighte videre, konstaterer Svardal Bøe og legger til:

- Partiet står ikke bare på én person. Jens Johan har gjort en kjempejobb og en god innsats som ordfører. At han nå trekker seg er overraskende. Ingen visste om dette. Men det var en optimisme i salen da vi var ferdige med nominasjonsmøtet.

- Vi er ikke splittet

Hvem som blir ny ordførerkandidat er utsatt og skal bestemmes på et senere møte.

- Vi var forberedt på å ha Jens Johan som ordfører. Jeg vil ikke spekulere i hvilke nye navn som kan havne øverst på lista. Tromsø Høyre er et bredt parti og vi har mange dyktige folk med mye erfaring, sier Svardal Bøe.

- Hjort tapte med to kun stemmers overvekt. Er det et splittet Høyre vi nå er vitne til?

- Folk kan kanskje oppfatte det slik. Men vi er klare for å kjempe inn mot valget, til tross for at vi har mistet en ordførerkandidat. Jeg oppfatter det ikke som splittelse selv om det ble jevnt under avstemningen, svarer Bøe.

Høyre-leder Remi Iversen jobber nå med å finne en ny kandidat til førsteplassen på Tromsø Høyres valgliste.

- Jeg ble veldig overrasket. Nå må vi finne en ny ordførerkandidat. Vi skal ha et nytt styremøte i løpet av dagen i dag hvor vi skal planlegge neste nominasjonsmøte.

En ny ordførerkandidat vil i følge Iversen være på plass i månedsskiftet februar/mars.

- Vi må uansett ha det klart innen utgangen av mars, men jeg regner med vi er i havn fra slutten av februar.