– Hva ønsket dere å få ut av listeomrokkeringene?

– Dette var et utspill fra Jens Johan Hjort, der han ønsket å stille i valget med et nytt lag. Jeg har vært innstilt som 3.-kandidat, og Hjort ønsket meg høyere opp på lista. Det tar jeg som en tillitserklæring.

Les også: Jens Johan Hjort trekker seg

– Visste du om hvilket forslag Hjort ville komme med?

– Jeg visste det ikke lang tid i forveien. Men da jeg ble spurt, var jeg ikke i tvil om å stå bak hans forslag.

– Flere spekulerer i at du og Hjort har planlagt dette. Hva har du å si til det?

– Ingen kommentar

Les også: Ville "toppe laget" med ny byrådsleder

Reaksjonene fra partiet har ikke latt vente på seg. Flere omtaler hendelsen på lørdagens nominasjonsmøte som sjokkerende og udemokratisk.

– Hva tenker du om reaksjonene fra partiet?

– Et nominasjonsmøte må være stedet der man kan diskutere ledelsen i partiet. Hvis man ikke kan gjøre det der, vet jeg ikke hvor ellers. På nominasjonsmøtet ble forslaget debattert og møtet konkluderte med at de ikke støttet forslaget. Det er demokratisk og ryddig. Partiet Høyre vil gå videre, og finner den riktige kandidaten blant mange gode aktuelle.

Figenschau opplyste på møtet at heller ikke hun ønsket stå på lista dersom det ikke ble flertall. Da avstemmingen endte med 31 stemmer mot 29 stemmer for Hjorts forslag, har Figenschau valgt å gå av som finansbyråd.

Les også: Ønsker Ludvigsen som ordfører

– Hva er planen videre?

– Jeg har ikke noen jobb å gå til, og er nå på jobbsøk. Jeg har allerede fått noen henvendelser, men har ikke gjort noen vurderinger, sier Figenschau.