Kielland vant kampvotering mot Gunhild Johansen, som ble nominert på andreplass. Det opplyser partiet i en pressemelding.

Videre står Pål Julius Skogholt og Benjamin Notkevich. Notkevich er ungdomskandidat.

Overmoden

- Jeg er veldig klar for en lang og spennende valgkamp. Tromsø er overmoden for et nytt politisk flertall. Tromsø trenger en politikk som gir flere og billigere boliger, bedre skole og en mye sterkere satsing på miljø. Og byen trenger en billigere og mer demokratisk styringsform enn parlamentarismer, sier Ingrid Kielland i pressemeldingen.

Kielland er 37 år og har representert SV i kommunestyret og i Finans- og næringskomiteen inneværende periode. Hun har tidligere vært vara til kommunestyret og Kultur- og næringsutvalget i 1995-1999. Hun har også vært kommunal representant i samarbeidsutvalgene ved Storelva og Slettaelva skole, og hun har vært vara til styret for Stiftelsen Kommunale Boliger.

SU-bakgrunn

Ingrid har bakgrunn fra Sosialistisk Ungdom der hun blant annet var landsstyrerepresentant og leder for Troms SU. Ingrid er samfunnsforsker og jobber ved UiT, Senter for kvinneforskning.