Nordlysfestivalen ruller og går, men det er ikke alle som kommer seg på konsertene på grunn av 18 års aldersgrense.

For Oscar var det en velsignelse at festivalen la ut en instagram-konkurranse hvor man kunne vinne en sutekonsert med tromsøbandet The Band Called Oh!.

– Jeg sendte inn et bilde på Instagram der det sto «aldri mer Skrillex hvis dere kommer», sier Stagrum Ottem som referer til den populære dubstep-artisten.

Les også: Øyner Spellemann

Jubel og skrik

En morgen kom foreldrene til Oscar jublende inn på rommet hans og ropte at han hadde vunnet konkurransen. Da var det ikke lett å holde følelsene tilbake.

– Jeg ble veldig glad! Det ble veldig mye jubel og skrik. Så fant mamma og pappa ut at vi måtte invitere klassekamerater og venner av familien, sier Stagrum Ottem som klarte å samle omtrent 50 personer i stua si.

– Det var veldig stas. Jeg er litt speechless, egentlig. Det er sykt å tenke på at de har kommet hit for å spille for oss. Jeg måtte holde meg litt når de spilte. Jeg holdte på å bryte ut i dans, sier 13-åringen som fikk tatt masse bilder med gutta i bandet.

– Dette kommer til å sitte igjen lenge. Det er helt klart favorittbandet mitt.

Les også: Klar med ”Familien”

Sikter på ungdommen

Vokalist i bandet, Frode Larsen, forteller at det var godt å få spilt for den yngre garde

– Vi har lyst til å spille for dem i den aldersgruppa også. Det er ikke ofte vi får gjort det, sier Larsen som fikk høre fra klassekameratene at The Band Called Oh! er et populært band også hos de under 18.

– Det er rått for oss, for vi vet ikke hvordan vi skal opptre for dem. Vi ante heller ikke om vi skulle spille for 50 eller tre stykker, så det ble en helt unik opplevelse for oss som aldri har gjort noe slikt før.

Aldri mer Skrillex

Oscar og resten av publikummet fikk servert 5–6 låter av bandet som blant annet gjorde en cover av Rihanna. Stemningen var stor og ønsket om at de måtte komme igjen til stua neste år, kom fort opp som tema etter konserten.

Nå gjenstår det for Oscar å holde løftet han ga til bandet.

– Skrillex har aldri vært den store vinneren hos meg, derfor kunne jeg lett ofre han. Nå er det Oh! som gjelder hver dag fremover, sier Stagrum Ottem.

MINNE FOR LIVET: Oscar Stagrum Ottem (midten) fikk foreviget møtet med The Band Called Oh! med både bilder og signeringer. (bak fra venstre:) Morten Steene, Eirik Fjelde, Arnljot Lindstrøm Nordvik, Frode Larsen og Jonas Karlsen.Foto: Kent-Einar Myreng Foto: Kent-Einar Myreng