Tromsøbandet Dienamic har gjort seg godt kjent i egen by med deres ikoniske thrasmetall, hvor vokalist Gustav Harry Lindquist har imponert alle og enhver med sin brutale stemme.

Nå, tre år etter sin første plateutgivelse, slår musikerne tilbake med en storslått Europa-turne i mars.

Vil spille live

– Nå tar vi steget ut av kjelleren etter å ha jobbet knallhardt i høst med å profesjonalisere oss. Vi har hatt noen utskiftninger i bandet og nå har vi tre nye medlemmer på plass, sier Lindquist.

Vokalisten og resten av bandet har ikke opptrådt på en scene siden Musikkfest Tromsø i fjor sommer.

– Jeg gleder meg mest til å spille live igjen. Lyden er helt panser og alle er veldig gira på å komme seg ut for å spille, sier Lindquist.

Verdenslansering

I tillegg til konserter i Slovenia, Kroatia, Bosnia, Ungarn, Tyskland og Tsjekkia, satser bandet nå med både plate og musikkvideo i løpet av våren.

– Det blir musikkvideo og singelslipp, i tillegg til at vi presenterer at vi har signert med plateselskapet «Worm Hole Death fra Italia, sier gitarist Stein-Odin Johannessen som sier at plateselskapet vil distribuere albumet «Afterlife» over hele verden.

– Vi slipper albumet før sommeren og hiver oss på tre turneer. Først i Europa, så en ny tur til Japan og i tillegg jobber vi med å få til en England-turné i november, sier Johannessen.

Skal doble konsertene

Med bandets storslåtte satsing vil nå musikerne kunne leve av å reise på turne med det de kaller «Arctic Death Trash».

– Akkurat nå har vi bare råd til de tre turneene. Målet er å doble antallet til neste år.

Men rockerne har ikke glemt hjembyen sin. 24. april spiller de på Driv for å feire sitt nye album.

– Da skal vi vise Tromsø hva et bra liveshow er, sier Johannessen.

SATSER ALT: Bandet Dienamic består av (fra venstre:) Kenneth Iversen Muotkajærv, Gustav Lindquist, Stein-Odin Johannessen, Sebastian Jacobsson og Eivind Kjær Killie, som ikke var til stedet under fotograferingen.Foto: Tom-Stian Martinsen
AFTERLIFE: Slik ser albumcoveret til Dienamics neste album ut.