Svenn A. Nielsen søkte tidligere om fritak fra kommunestyret og øvrige kommunale verv for resten av perioden. Grunnen til dette er at han er engasjert som prest i Malangen i Balsfjord. Under møtet i forretningsutvalget mandag 26. januar, ble det imidlertid vedtatt at Nielsen ikke får fritak fra sine verv.

– Det blir ikke verst for meg, men det blir jo et himla liv for Kristin (Røymo red.anm.) og Brage (Sollund red.anm.) som skal lede Arbeiderpartigruppa, sier Nielsen.

Fortsetter som før

Begrunnelsen for avslaget er at Tromsø kommune mener begrunnelsen i søknaden faller utenfor kommunelovens adgang til fritak i og med at søknaden er begrunnet i arbeidsgivers forhold.

– Nielsen bor fortsatt i Tromsø og har nærhet til kommunestyret og sin partigruppe. De faktiske forhold har således ikke endret seg og han vil av den grunn ikke ha praktiske vansker med å komme seg til møter, skrives det i saksutredningen fra kommunen.

Nielsen selv peker på at hans virke som prest ofte kan forhindre han i å delta på møter.

– Jeg søker jo fritak fordi det er uforenelig med mitt arbeid. Som prest har jeg ingen vara, det har jeg i kommunestyret. Dermed får jeg bare fortsette som før.

– Ikke dumt for min del

Nielsen peker på at det ikke er han avslaget går ut over.

– Jeg synes jo ikke dette er dumt for min egen del, men jeg tenkte at det var mange som slapp mye arbeid dersom jeg fikk fritak. Å være prest innebærer at jeg ofte må melde forfall på kort varsel. Men dette er alle klar over og jeg er sikker på at de har tenkt på det.