Ordfører Jens Johan Hjort la i morges ut en status på Facebook, hvor han oppfordrer folk til å støtte "Virkelig"-selgeren økonomisk i den vanskelige tiden.

- Det er dyrt å gi sine kjære den avskjed de fortjener. De pengene har ikke selgeren. Men hun har oss! Kan vi ikke gi henne 200,- kroner hver? skriver Hjort på sin Facebookside, hvor han også deler kontonummeret til "Virkelig"-selgeren.

- Forferdelige nyheter

- Dette var helt forferdelige nyheter å få. Noen får større prøvelser i denne verden enn andre, og hun er en av dem. Men hun er ei fantastisk flott dame som gir av seg selv og sitt humør til alle. Det å miste et barn må være helt grusomt, og det burde rett og slett vært forbudt at foreldre skulle måtte miste barna sine, sier Hjort til iTromsø.

Da har fikk høre de triste nyhetene valgte han å poste statusen på Facebook, hvor han oppfordrer tromsøværinger til å bidra økonomisk til begravelsen.

- Hun hadde skrevet på Facebook at det var vanskelig for henne å betale begravelsen, og da tenkte jeg at ”her har vi en mulighet til sammen å gjøre en forskjell”. Det er det mange som er enig i, og det er ikke overraskende, sier Hjort.

"Omtankebyen"

Han håper nå at så mange som mulig vil bidra til kronerullingen.

- Jeg kaller Tromsø for ”omtankebyen”, og folk stiller opp når de ser at noen trenger det, sier Hjort.

Han har selv et godt forhold til "Virkelig"-selgeren, som er hans faste leverandør av gatemagasinet.

- Jeg har truffet henne på gata, og hun har solgt "Virkelig" til meg. Hun er min faste leverandør av "Virkelig", og er stadig innom Rådhuset med bladet, sier han.

"Virkelig"-leverandøren omtales av ordføreren som enestående.

- Hun er så sprudlende og glad som man bare kan bli. Det er helt enestående at ei dame som har hatt det så tøft byr så mye på seg selv. Hun har alltid en klem på lur når man stopper å slå av en prat. Nå håper jeg at hun kan få litt tilbake, sier Hjort.