Benedikte Figenschou har ledet arbeidet med å snekre sammen listen som Jens Johan Hjort prøvde å endre på i 12. time på nominasjonsmøtet. Hun understreker at endringsforslaget kom helt overraskende på henne.

– Alle medlemmer har anledning til å komme med forslag. Så det er ingen dramatikk i det. Det som var spesielt var at forslaget kom fra toppen. Det var spesielt. Vi hadde ingen signaler på forhånd om at Hjort ønsket disse endringene. Vi hadde også møter med både Hjort og Hilmarsen i høst og de la ingen føringer for prosessen da. Jeg tror Hjort på at dette var noe han begynte å tenke på først fredag kveld. Det har han sagt til meg personlig og det har jeg ingen grunn til å betvile, sier Figenschou.

Respekt

Hun sier at det er trasig at Jens Johan Hjort har trukket seg.

– Jeg har respekt for det han har gjort som ordfører. Så får vi ta det derfra. Politikk er mennesker og jeg tror Høyre sin liste er veldig bra. Jeg er ikke bekymret for valgresultatet som sådan, sier hun.

– Du opplevde det ikke som mistillit mot nominasjonskomiteen at Hjort, som toppkandidat, legger fram et annet forslag?

- Nei, ikke i det hele tatt. Alle medlemmene har som sagt anledning til å fremme forslag på nominasjonsmøtet.

Ny komite

Remi Iversen, nyvalgt leder i Tromsø Høyre, sier at arbeidet med å få på plass en ny nominasjonskomité er i full gang.

– Styret skal lete fram en nominasjonskomité og jobber ufortrødent med det, sier Iversen.

Han kan ikke si noe om hvem som skal sitte i komiteen.

- Vi har en liste med navn vi går ut i fra. Det er mange faktorer som spiller inn, men vi er ute etter folk som virkelig ønsker å sitte i komiteen, sier Iversen.

LES OSGÅ: Jens Johan Hjort trekker seg

Han vil la den nye nominasjonskomiteen gjøre jobben sin og understreker at de løser ordførerjakten lokalt.

- Det er det som er partidemokrati. Lokalpartiet er ansvarlig og er fullt ut kapabel til å gjøre denne jobben, sier Iversen.