En voldsom vinterstorm har denne uken truffet østkysten av USA. Det meldes om at stormen er et historisk uvær, og at det er ventet mye snø og vind.

– Ja, jeg sitter her og ser ut vinduet på snøskavlene på fortauet, det er ikke voldsomme greiene, sier Tromsø-bosatte Erling Gustavsen på telefon fra New York, i 9-tiden på morgenen lokal tid tirsdag.

– Katastrofealarm

Ifølge Gustavsen har amerikanerne forberedt seg godt på uværet, som skal ha rammet hardest i natt og morgentimene tirsdag norsk tid.

– Vi har hørt at de har pløyd i hele natt. De har vært flinke til å pløye og forberede seg på uværet, det har nærmest vært en katastrofealarm her.

Han var ikke forberedt på uværet da han og reisefølget reiste til New York på søndag.

– Bussjåføren fortalte på vei til hotellet at det skulle bli dårlig vær og det var mye snakk om det i resepsjonen, så jeg hørte om det først da jeg kom hit.

Mange berørt av været

Han bekymrer seg likevel ikke stort over været.

– Når du kommer fra Nord-Norge og har bodd på Bjørnøya og Svalbard, da spiller ikke vær så stor rolle.

Han understreker at været blir tatt på alvor.

– Det er fint at myndighetene tar det så alvorlig her borte. Det er jo klart, mange blir berørt når subwayen blir stengt og det er kjøreforbud på veiene.

Hustrig vind

Været påvirker dog ikke ferien i så stor grad.

– Nei, det er kort vei til spise- og drikkesteder her, så det går fint. Men i går kveld var vi ute og gikk, og det var et voldsomt snøvær. Med de høye skyskraperne blir det som en trakt, med en helsikes kald og hustrig vind.

– Du var kanskje ikke helt klar for dette været da du reiste til New York?

– Jeg er jo ikke kledd for scootertur, men jeg har en god vinterjakke med meg.

Tidligere førte været til kansellerte flyvninger, men Gustavsen er ikke bekymret for hjemreisen på fredag.

– Jeg ser at været har roet seg allerede, så jeg er ikke bekymret for at flyet ikke skal gå. Å bekymre seg i forkant har aldri gitt meg noen glede, sier han muntert.

HUSTRIG: Erling Gustavsen i New York forteller at de høye skyskraperne gir en hustrig vind i det voldsomme snøværet. Foto: Privat