Endelig er det klart for åpning for 7D-kinoen på Jekta. En avdeling mange har gått nysgjerrig forbi. Da iTromsø var innom for å få teste kinoen, trippet det veldig mange på utsiden. Men de venter ikke forgjeves. I morgen er attraksjonen åpen for publikum.

– Vi har måtte utsette et par ganger på grunn av forskjellige ting, sier daglig leder Ronja Green Wollmann.

Les mer: Dette er 7D-kino

Hold deg fast

Hun og sønnen Alexander Wollmann (14) ga iTromsø en eksklusiv rundtur med kinoen så mange prater om.

– Ta en pistol, et par 3D-briller og kom med meg, sier Alexander Wollmann.

Vi går inn i en liten kinosal med ni seter. Vi setter oss i midten og jeg lurer på om man må holde seg fast.

– Det kan være lurt, sier Alexander.

I kinosalen kan du nemlig velge om du vil se film eller du vil spille. Vi velger spill først hvor vi er på et sjørøverskip og skumle monstre kommer mot oss. Med pistolene er det om å plaffe dem ned før de når oss, samtidig som det kastes sverd og skytes kanonkuler mot oss. Setene kastes fram og tilbake, det sprutes vann i ansiktet, det blåser, det lyner, det kommer flammer på sidene og du skvetter godt når noe rører ved beinet ditt.

Varierende innhold

Følelsen av ting som berører deg, 3D-brillene, styringen av setene og ikke minst spillfunksjonen hvor du bestemmer hva som skjer på skjermen er de syv dimensjonene som definerer 7D.

Til slutt oppsummeres resultatene etter skytedramaet. Fotografen min vant med minst mulig margin. Alexander tapte.

– Jeg hadde ikke spilt den før. Vi har kjempemange spill, men det er syv tilgjengelig denne første uka. Så blir vi å variere utover våren, sier Wollmann som har blitt ansvarlig for å vise folk rundt.

– Jeg håper jo dette blir en suksess. Jeg er kjempespent. Det er jo ingen som har gjort dette før, så vi vet ikke hvordan det blir å gå, sier Ronja Green Wollmann.

Også for 60-åringer

En annen skuelysten var onkel til Alexander. Nemlig Finn Wollmann (67) som har prøvd mange av filmene.

– Dette passer for alle. Det er klart du skvetter litt, men det er veldig morsomt, sier pensjonisten. Ronja legger til at attraksjonen har en nedre aldersgrense på 7 år.

SKYTEGLAD: Ronja Green Wollmann og sønnen Alexander Wollmann gleder seg til å vise resten av befolkningen hvordan det er inne på deres 7D-kino.Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen