Pedersen er over snittet interessert i vin og driver nettstedet godtdrikke.net. Siden har mellom 4.000 og 5.000 lesere daglig og tar for seg mat, øl og vin. Pedersen mente det måtte finnes grunnlag for å arrangere en vinmesse i byen og det fikk han rett i.

– I løpet av 30 minutter hadde 30 personer allerede meldt seg på, sier han til iTromsø.

Han har kontaktet flere importører og vinbønder. Interessen for å komme til Tromsø var stor.

– Blant annet kommer noen av Italias beste vinbønder. De har med seg fantastiske viner, sier Pedersen.

Amaronelunsj

Vinmessen skal arrangeres 16. og 17. april og er et samarbeid mellom Godt Drikke og Vican Group AS ved Mona Hassfjord. Den første dagen er satt av til personalet ved byens hoteller, restauranter og Vinmonopolet.

– Den andre dagen er åpen for alle. Vi har ikke satt noen begrensning i antallet, så er det bare å hive seg med, sier Pedersen.

Selv gleder han seg mest til amaronelunsj.

– Da skal vi smake på fem forskjellige amaroneviner og spise god mat til, sier han.

Vin-tog

Han skal også få i gang et vin-tog. Da skal deltakerne gå i tog i Tromsøs gater og stoppe innom forskjellige serveringssteder for å smake på viner.

– Da får vi presentert forskjellige viner og hva slags mat de passer til, forteller Pedersen.

Selve vinmessen blir holdt på Arktika. Her blir det muligheter for å smake på om lag to hundre forskjellige viner. Flere produsenter og importører vil være til stede.

– En av de spennende gjestene vi får på besøk er en vinbonde fra Østerrike. Han lager naturvin. Den lages på samme måte som for omtrent 500 år siden. Den er god altså, forteller vinentusiasten.

Under vinmessen i april vil det være mulig å smake på flere hundre viner fra hele verden. Foto: MARIUS KARLSEN