Fredag 16. januar fikk Ann-Wigdis Myhre beskjeden som alle mødre frykter.

– Det hele skjedde så ut av det blå, forteller Myhre om dagen hvor hun fikk beskjeden om at sønnen hennes, Tommy Myhre Kaino, hadde gått bort.

– Han led av en genfeil som brøt ut når han var 23 år gammel, og siden det har han måtte sitte i rullestol. Han døde nylig, sier Myhre.

Les også: Begravelser kan bli for dyrt for mange.

Fikk ordførerhjelp

Fortvilelsen var stor. Da sønnen gikk bort, stilte hun seg selv spørsmålet: Hvordan skulle hun få råd til å betale sønnens begravelse?

– Selv jobber jeg med å selge gatemagasinet «Virkelig» hvor jeg har akkurat passe nok inntekt til å forsørge meg selv. Sønnen min hadde en større gjeld å betale ned på og hadde derfor ikke mye penger tilgjengelig til begravelsesseremonien, sier hun.

Få med deg det siste først - følg iTromsø på Facebook!

I all desperasjon henvendte hun seg til vennene sine på Facebook. Da var det spesielt én person som viste sin dypeste medfølelse.

Som iTromsø tidligere har skrevet, kom ordfører Jens Johan Hjort med en oppfordring om kronerulling på sin Facebookside.

"Det er dyrt å gi sine kjære den avskjed de fortjener. De pengene har ikke selgeren. Men hun har oss! Kan vi ikke gi henne 200 kroner hver", oppfordret ordføreren i sin status tidlig tirsdag morgen.

Les også: Starter kronerulling for å dekke begravelse.

Evig takknemlig

I dag begraves Tommy. I går møtte iTromsø Ann-Wigdis Myre.

– Jeg vil virkelig berømme ordføreren for at han er et så godhjerta menneske og hjalp meg i denne veldig tunge situasjonen.

– En begravelse er dyrt, og jeg vet ikke hvor mye NAV kan dekke, eller om jeg i det hele tatt kunne ha tatt opp lån til begravelsen.

Hun kan fortelle at hun har et godt forhold til ordføreren, da hun til daglig er hans faste leverandør av gatemagasinet.

– Vi har vært venner på Facebook over flere år og vi har pratet sammen flere ganger.

Foreløpig har hun ingen oversikt over hvor mye folk har bidratt med til begravelsen.

– Men det jeg ser allerede nå er at folk har vært veldig rause. Jeg vil takke for all støtten fra som både folk og ordføreren har vist. All godheten har gitt meg styrke til å klare meg gjennom disse tunge dagene. Dette sier hvor stort hjerte ordføreren og tromsøværinger har, sier Myhre, og forteller at folk har kondolert henne på gata, gått bort til henne og gitt henne klem, eller sendt fine meldinger til henne på Facebook.

Les også: Her kjøper dronningen "Virkelig".

Hjelper til

Myhre vil også sende en større takk til to helt spesielle mennesker.

– Da jeg fikk beskjed om at jeg ikke kunne spille av musikk i begravelsen fra nettbrettet mitt, tok jeg kontakt med sangeren Jardar Johansen for å høre om han visste om noen musikere som kunne opptre i kirken.

– Da sa han at han gjerne ville stille opp selv med pianist, uten å ta betalt for det. Også Jørgen Johnsen stiller opp med musikalsk innslag, forteller hun.

– Nå gjenstår det bare å få råd til en gravstøtte også, sier hun.

– Jeg er evig takknemlig for at folk har vært så snille mot meg i denne vanskelige situasjonen.

BEGRAVES: Sønnen til Ann-Wigdis Myhre, Tommy, ble revet bort fra henne fredag 16. januar. Foto: Privat