STRANDKANTEN: Investoren er allerede i gang med det første byggetrinnet som består av 20 leiligheter og en utvidelse av det eksisterende parkeringsanlegget med et 30-tall plasser. Om en drøy måned starter han salget av ytterligere 83 boenheter som skal ligge i to blokker som plasseres inntil 40 meter ut i sundet.

Les også: Nå bevares denne boligen.

Åtte etasjer

– Vi snakker om åtte etasjer og to- og treroms gjennomgående leiligheter fra vel 40 til over 120 kvadratmeter.

For å få plass til disse, er Johansen i full gang med å kjøre steinmasser ut i sundet. Totalt dreier arealet seg om 3.000-4.000 kvadratmeter – over en halv fotballbane. Til det går det med 45.000 kubikkmeter – stein som hentes fra Workinnmarka og anlegget til Remiks på nordspissen.

Les også: Se hvem som solgte hus for 10 mill. i desember.

Markedet bestemmer

– Da vi la ut de første 20 leilighetene i en fire etasjer blokk, ble alle solgt før vi startet opp. Når det gjelder de store blokkene, er det lagt opp til to byggetrinn. Men dersom markedet er godt nok, fører vi opp begge samtidig, sier Terje Johansen.

Når utvidelsen av Strandkanten er ferdig – på det dypeste er det snakk om syv meter – skal boligenhetene fundamenteres på fjell.

Les også: Byutvikling mener dette er et fremmedelement.

Tredje forsøk

Dette hjørnet av Strandkanten inngikk i planene til Nor-Bygg AS som var den opprinnelige eieren. Underveis fikk tromsøfirmaet til en avtale med Selvaag-konsernet som skulle bygge tre blokker i opptil 12 etasjer.

– Disse prosjektene ble i tur og orden skrinlagt. Da gikk vi – Norsk Boligutvikling AS – inn og kjøpte området. I og med at 60 prosent består av sjø, er det minimalt med landområder i kjøpesummen på knappe 30 millioner kroner, forteller Johansen.

Les også: Avslører ditt nabolag.

Flere prosjekt

I tillegg til prosjektene på Strandkanten, er lenvikværingen også i ferd med å starte opp et leilighetsbygg – Pir 6 – på Tomasjordnes. Her er mesteparten av de 54 boenhetene solgt.

– Jeg tror Strandkanten blir et prosjekt hvor folk vil verdsette nærheten til sentrum. Dessuten snakker vi om en plassering midt i sundet hvor det ikke kommer andre blokker på utsiden, sier Terje Johansen.