Totalt krangler partene om 15-16 millioner kroner. Ifølge Willumsen var den opprinnelige kontrakten på 30 millioner kroner. Den ble senere nedjustert med 2 millioner kroner. Av summen har KIME AS – Kåre Isaksen Maskinentreprenør – fått utbetalt 18 millioner kroner.

Bankmøte

I formiddag sitter Morten Willumsen i møte med bankforbindelsen i håp om – enda en gang – å finne løsninger som gjør at selskapet slipper å gå til skifteretten.

- Jeg er optimistisk. Vår bank har hele tiden spilt på lag og funnet løsninger. Det betyr ikke at de økonomiske problemene er ute av verden. Vi sliter med dårlig likviditet, men har fortsatt positiv egenkapital.

Måtte si opp folk

For å holde økonomien i sjakk, har KIME vært nødt å si opp nesten halvparten av staben på vel 50 mann.

- Når det gjelder entreprisen på Evenes flyplass, gikk den ut på å grave flere kilometer med grøfter hvor det skulle legges ned rør for elektriske installasjoner.

- I anbudspapirene ble det opplyst at grunnen besto av løsemasser. Da jobben startet, viste det seg at det var snakk om sprengningsstein i alle størrelser. Dette vanskeliggjorde jobben og resulterte i at massene måtte kjøres bort og erstattes, sier Willumsen.

Ekstra kostnader

Ifølge KIME-eieren har dette kostet tromsøselskapet rundt 5,5 millioner kroner. Sånn sett mener Willumsen seg berettiget til en utbetaling på ytterligere 15-16 millioner kroner fra Avinor.

- Vi har hatt flere forhandlingsmøter – siste gang etter nyttår. Da trodde vi på en løsning. Men Avinor snudde plutselig og avviste alle krav.

Morten Willumsen finne det merkelig – all den tid KIME i neste uke skal ned for å fullføre jobben. Likevel vil ikke Avinor gjøre opp for seg.

Til retten

- Slik jeg ser saken, vil den havne i rett. Det tror jeg også vår bankforbindelse er innstilt på.

- På den annen side finner jeg det merkelig at Avinor ikke betaler ut kontraktssummen. I stedet konstrueres motkrav som vi så langt ikke har fått dokumentert, konstaterer Morten Willumsen.

Prosjektleder for Avinor, Terje Jensen, ønsker ikke å kommentere saken. Han viser til kommunikasjonssjef Gurli Høegh som sier at hun skal komme tilbake senere i formiddag.