Kalde kontorer, mangelfulle toalettfasiliteter og problemer med vanntilgangen.

Karl Karlsson, lokallagsleder for Politiets Fellesforbund, bekrefter at det er utfordringer i forbindelse med flyttingen til det nye politihuset.

– Jeg har registrert at det er kaldt, ja. Og at det har vært problemer med få toaletter. Jeg vet at det har vært litt kaotisk, men jeg har ikke fått noen klager, sier Karlsson.

Den tillitsvalgte vet at det er ansatte som har valgt å flytte midlertidig tilbake til den gamle politistasjonen inntil ting er litt mer på stell på nystasjonen.

– Det kan vel tyde på at flytteprosessen har kommet en uke for tidlig. Men dette er planlagt lenge på forhånd og det er ikke mulig å gjøre noe med det nå. Det har vi full forståelse for.

Han har selv ikke flyttet over i nyhuset på Stakkevollveien.

– Jeg skal flytte mandag. Og jeg går sterkt ut ifra at man prioriterer å få på plass viktige ting som vann, varme og strøm, sier Karlsson.

Politimester Ola B. Sæverud vet at man har hatt litt problemer med temperaturen i bygget innledningsvis.

– Det er mye aktivitet der ennå. Dørene står mye åpne på grunn av at det er mye folk inn og ut av bygget. Da blir det fort kaldt på kontorene i første etasje – spesielt når det er så kaldt og vindfullt som det er nå. Så er det toaletter på plass, men du må kanskje tusle litt rundt for å finne ett ennå. Sånn er det. Alt kan ikke være på stell fra dag 1, sier Sæverud, og tilføyer:

– Vi var forberedt på dette. Det er et puslespill å flytte inn et så stort bygg – 15.000 kvadratmeter med mange tekniske installasjoner. Men det hadde bare blitt mer problemer om vi hadde utsatt flyttingen. Det har ikke vært aktuelt, slår Sæverud fast.