Størst endring blir det for de to elevene som i dag får sin undervisning på Skogvik skole på Rebbenesøy. I byrådets forslag til ny skolestruktur vil skolen deres legges ned helt og holdent, og de vil gå på skole på Hansnes i nabokommunen Karlsøy.

– Det er veldig trist for oss her ute. Det betyr at det ikke vil bli noen videre utvikling her på øya – for hvem vil flytte hit når det ikke finnes skole, sier leder i utviklingslaget på Rebbenesøy, Irene Larsen.

Kampanje

Hun forteller at utviklingslaget har gjennomført en kampanje for å lokke unge familier til å bosette seg på Rebbenesøy, men at det ikke har lyktes i å få opp elevtallet på skolen.

– Kampanjen må vi parkere nå, for hvem har vel lyst til å komme hit nå, spør Larsen.

Bussing

Det er ikke bare elevene på Skogvik skole som vil merke endringer.

En rekke andre bygdeskoler vil bli påvirket.

– Mellom- og ungdomstrinnet på Vengsøya flyttes til Kvaløysletta skole

– Mellom- og ungdomstrinnet på Sjursnes skole flyttes til Ramfjord

– Mellomtrinnene på henholdsvis Vikran og Kattfjord flyttes til Straumsbukta og Brensholmen skoler

Elevene blir kjørt med skoleskyss til sine nye skoler.

Lang reisevei

For elevene på Skogvik vil den nye skolehverdagen bli lang.

– Nå vil de to være nødt til å regne med reisetid hver dag på tre og en halv time. Det blir veldig tungt for dem, sier Irene Larsen.

I byrådets forslag til skolestruktur legges det opp til at fire distriktsskoler skal være såkalte kombinerte skoler og gi undervisning fra første til tiende klasse.

Det er skolene på Trondjord, i Straumsbukta, på Brensholmen og i Lakselvbukt.

Ut på høring

Forslaget på ny skolestruktur skal nå sendes ut på høring og frist for å gi innspill på forslaget er i slutten av februar.

LITEN: Det er bare to elever som går på Skogvik skole – og det vil ikke komme nye elever på skolen før om fire år. Foto: Christer Pedersen