– Vi ser at det skjer en utvikling i Tromsø og har bestemt oss for å gå inn i prosjektmarkedet i både Troms, Finnmark og Nordland. Vi vil jobbe mot hospitality og food & beverage, arkitekter, større utbyggere og det offentlige, sier direktør Frank Kiil.

Selv har direktøren et ønske om å innrede Norges flotteste sykehjem.

– Siden jeg snart er pensjonist vil jeg så gjerne levere et gamlehjem som jeg selv kunne ville bodd på. Det er viktig å ivareta mennesker når det nærmer slutten. De fortjener tøffe farger og interiør de også, sier han.

Satsingsår

I 2014 sto Kiil Interiørdesign for innredningen av blant annet Tromsøs nyeste hotell, Clarion Hotel The Edge, samt sentrumskafeen Risø mat og kaffebar.

Nå blir 2015 det store satsingsåret innen prosjekt for selskapet som i 2013 etablerte seg i lokaler i Grønnegata. Oppmerksomheten skal ikke bare rettes mot privatpersoner og deres hjem, men også bedrifter.

Kvalitetsbevisste

– Det er aktører som driver med dette i Tromsø fra før, men vi tror det er plass til oss også. Folk i dag ønsker i større grad kvalitet og funksjonalitet. Vi ser at folk blir mer bevisste på design og ønsker å kjøre en kvalitetslinje. Planen har hele tiden vært å starte en prosjektavdeling her og nå får vi det til tre år før planlagt, forteller Kiil.

Selskapet som eies av Frank Kiil og Jo Idar Gulbrandsen, har hovedkontor på Gjøvik, samt avdeling i Oslo og Tromsø.

– Vi har jobbet mot prosjektmarkedet siden vi først startet opp for 20 år siden. Men nå utvider vi opp hit, sier Kiil som refererer til Nord-Norge.

Nå starter prosessen med å finne personer som kan styre prosjektavdelingen i Tromsø.

– Vi skal spisse oss mot markedet og har flere spennende prosjekter på gang.

Møblerer hotellsuite

Interiørbedriften har blant annet fått i oppdrag å innrede den nyoppussede suiten på Quality Hotel Saga.

– Vi har gjort en totalrenovering og får nye farger og møbler. Alt ser helt annerledes ut, men romløsningen er den samme. Onsdag begynte møbleringen av suiten og det er det Kiil som har fått ansvaret for, sier hotelldirektør Tore Pettersen.

– Vi var ikke klar over at de drev med interiør i den sjangeren. Men vi likte det de leverte til The Edge og er fornøyde med planene de har presentert for oss. I tillegg er de etablert i Tromsø og har de en lokal forankring. Det blir artig å prøve dem på dette prosjektet, sier Pettersen.