Konkurransen gikk av stabelen i innsjøen Windermere Lake i det såkalte Lake District i Nord-England, forteller Eva Pettersen.

– Det er 1.000 deltakere i konkurransen – i alderen 20 til 80 år, forteller hun.

Tromsø deltok med tre deltakere – henne selv i klassen 50 til 60 år, og Ingebjørg og Nils Harald Moe i klassen 60 til 70 år.

– Jeg fikk bronsemedalje og Nils Harald fikk sølvmedalje, forteller Pettersen.

Kaldt som F ...

Temperaturen i området var altså ikke spesielt behagelig. I vannet var det snaue fem grader varmt – og gradestokken på land viste det samme.

– Men det blåste noe innmari, så vi som er fra nord vi vet at den effektive temperaturen var mye lavere, kanskje så lite som null, sier Pettersen.

Pettersen og Moe var som sagt ikke de eneste tromsøværingene som var på det svært kalde svømmestevnet. Nils Harald Moes kone Ingebjørg deltok også men fikk dessverre ingen medalje.

– Hun er imidlertid svært fornøyd med innsatsen som er en klar fremgang fra forrige VM som ble arrangert i Rovaniemi i Finland, sier Evas Pettersens mann – TV2-reporter Egil Pettersen – som var med i England som coach og supporterleder.

Modne idrettsutøvere

– Som mangeårig sportsmedarbeider har jeg opplevd mye spontan seiersglede fra unge idrettsutøvere. Derfor liker jeg bedre de mer modne vinnerne – de feirer på en mer avbalansert måte, sier han med en latter.

Eva Pettersen er fornøyd med sin tredjeplass i konkurransen.

– Jeg fikk medalje etter å ha svømt 30 meter mens Nils Harald måtte svømme 60 meter i sin klasse, sier hun.

Ingebjørg og Nils Harald Moe (til venstre) og Eva Pettersen holder varmen etter å ha deltatt i den store vinterbaderkonkurransen Big Chill Swim i England. Foto: Ishud Media