SENTRUM: Før helgen lå Willumsen i forhandlinger med sin bankforbindelse. Håpet var å finne en løsning for videre drift. Men nye samtaler mandag formiddag endte med at banken satte foten ned.

Les også: Avinor og KIME i millionkrangel.

Avinor-tvist

Morten Willumsen sier at han har forståelse for avgjørelsen.

– Vi har hatt en god dialog med banken over tid. I den perioden har de vært imøtekommende. Men nå er det slutt, konstaterer Willumsen som oppgir en tvist med Avinor som årsak.

Les også: Nyveien ferdig 13. september.

Store beløp

– Vi har 15-16 millioner kroner utestående etter en entreprise på Evenes flyplass i 2013.

Av kontraktsbeløpet på 28 millioner kroner, har KIME AS – Kåre Isaksen Maskinentreprenør – kun fått 18 millioner kroner. I tillegg er det diskusjon om 5-6 millioner kroner som selskapet mener seg berettiget til.

Måtte si opp folk

Etter at Avinor-krangelen oppsto, har entreprenøren vært nødt å si opp nesten halvparten av staben på vel 50 mann.

Overfor iTromsø bekrefter Morten Willumsen at de siste månedene har vært tøffe. Fredag skulle den gjenværende staben få lønn – noe selskapet ikke hadde midler til. KIME AS har heller ikke hatt penger til drivstoff til maskinparken. Det har resultert i stopp – blant annet på Storgatebakken hvor selskapet har et stort oppdrag.

Les også: Gamblet på veiprosjekt.

Egne midler

– Vi har gjort alt som er mulig for å kunne holde driften i gang. Selv har jeg tatt 2,5 millioner kroner fra egen lomme i håp om å kunne fortsette.

Morten Willumsen tror ikke at Avinor-tvisten blir lagt død som følge av konkursen. Både banken og bobestyrer vil forfølge forholdet. Her lover Willumsen å bidra med all mulig hjelp.

Bankgaranti

– Før arbeidet på Evenes startet, stilte banken en garanti på 4 millioner kroner. Dersom den blir utløst, er jeg helt sikker på at tvisten havner i retten.

Willumsen forteller at mye av maskinparken er leaset, men det som selskapet eier, er moderne og godt vedlikeholdt.

– I tillegg eier vi et bygg på Skattøra som er verdt rundt 20 millioner kroner, sier eieren.

Ingen kommentar

Kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud bekreftet før helgen at det er uenighet mellom Avinor og KIME om oppgjøret etter den nevnte entreprisen. Ut over det ønsker hun ikke å si noe om prosessen.