1. februar gikk høringsfristen ut for reguleringsplanen for ny skytebane i Tromsø etter at forslaget ble lagt ut til offentlig ettersyn før jul. Nå ha flere grunneiere engasjert Huseiernes Landsforbund (HL) og advokat Dagfinn Strønstad for å kjempe mot planene om utvidelse av skytebanen i Kjoselvdalen. Strønstad er HLs distriktsleder i Troms.

Dårlig kombinasjon

Han mener det foreligger saksbehandlingsfeil som gjør at planen må omarbeides og sendes ut på ny høring. Han etterlyser også at flere forhold må konsekvensutredes, og mener kommunen er i ferd med å lage et nytt «Tromsdalenproblem» i Tønsvika, dersom det ikke gjøres grundige utredninger.

– Kombinasjonen skytebane og bomiljø er ikke bra. Vi i Huseiernes Landsforbund er opptatt av det prinsipielle i saken og å beskytte boligområder. Derfor støtter vi beboerne, sier Dagfinn Strønstad.

Krever støymaling

Han har nå sendt et fem siders brev til kommunen, med merknader til forslaget om å etablere skytebane i Kjoselvdalen. Her viser han til ikke alle grunneiere er informert om skytebaneplanene, saksfremlegget har for dårlig teknisk kvalitet, mangler konsekvensutredning av andre planområder og at kommunens bruk av firmaet Rieber Prosjekt er i strid med nøytralitetskravet i forvaltningen.

Videre mener han sikkerhet for nærmiljøet, konsekvenser for fremtidig byutvikling og verdifall på eiendommer må konsekvensutredes. HL-lederen reagerer også på at utredningen av støy bare gjøres teoretisk, og mener det er en saksbehandlingsfeil.

– Det holder ikke. Støy er et så viktig spørsmål at det må måles fysisk, sier Strønstad, og etterlyser også nærmere utredning av forurensning og av barn og unges interesser.

– Useriøst

Han kaller den politiske behandlingen av skytebanesaken for useriøs etter at de 20 opprinnelige stedene for lokalisering av skytebane ble kuttet ned til tre alternativ. Strønstad viser til at Kjoselvdalen ikke var et aktuelt da de tre alternativer ble utpekt tidligere i prosessen.

– Man ender opp med en politisk kompromissavgjørelse. Dette er ikke en seriøs behandling, sier Strønstad.