Byrådet har lagt ut detaljreguleringen av B3, B4 og B5 i Workinnmarka på seks ukers høring. Planforslaget erstatter den tidligere reguleringsplanen for området fra 1994, men den nye legger opp til økt utnyttelsesgrad.

Har tatt hensyn

Det er Filter Arkitekter AS på vegne av utbygger Frabene AS som har levert forslaget til bygging av 248 leiligheter fra 2-roms på 52 kvadratmeter til 2-planløsninger på mellom 129 og 194 kvadratmeter.

Etter at oppstart av planarbeidet ble varslet for to år siden kom det inn ni merknader. Naboer i rekkehusene på oversiden reagerte blant annet på planene om blokkbebyggelse, og at utsikten ville bli dårligere. Kommunen oppfordret forslagsstiller om å minimere ulempene for naboene i Draugen.

I det nye planforslaget har utbygger bestrebet seg på å ta hensyn til innvendingene. Bebyggelsen er trukket så langt unna Hulderveien som mulig som fører til at avstanden til rekkehusene er minst 40 meter. Dessuten er utformingen av blokkene trappet ned for at Draugen-beboerne ikke mister all sol og lys, og høyden mot Hulderveien er kuttet med en etasje.

Anbefaler forslaget

– Forslagsstiller mener det foreliggende planforslaget nå ikke medfører vesentlige ulemper for den eksisterende bebyggelsen, med unntak av utsiktsforholdene for de omtalte boligene. Utsiktsforholdene begrenses allerede av tett løvskog. Et annet forhold som bør vurderes er hvilken betydning utsikt som bokvalitet for et fåtall boliger skal tillegges kontra ønsket om og behovet for fortetting, heter det i planforslaget.

Byrådet konkluderer med at boligprosjektet vil bidra til et bredere tilbud boligtilbud i byen.

– Det er noen forhold som bør vurderes nøyere i merknadsbehandlingen, men i all hovedsak er dette et tiltak som kan anbefales, mener byrådet.

Fristen for å sende inn merknader eller innvendinger til forslaget er 14. mars. Det har ikke lykkes å få kommentar til planene fra utbygger Frabene.

NI BLOKKER: Illustrasjonen viser hvordan utbygger ser for seg plasseringen av de 250 boligene fordelt på ni blokker nedenfor Hulderveien i Workinnmarka. Foto: Illustrasjon: Filter arkitekter
TUN: Det planlegges blokker fra to til seks etasjer rundt et tun. Illustrasjon: Filter arkitekter Foto: Illustrasjon: Filter arkitekter