Det er Tromsdalen bydelsråd som står bak planene og håper nå å få støtte fra Byrådet.

– Vi ser i flere byer at strandpromenader kan gjøre underverker på landskapet. Se på Drammen og Trondheim for eksempel. Det er mange turister som går over brua. Tenk hvor fint det hadde vært for dem å få gått langs havet også, sier John Pedersen som er bydelsleder i Tromsdalen.

Han har planene klare og skal diskutere detaljene i et styremøte, for så å ta det videre til Byrådet i Tromsø.

Fra fergeleiet

Nå som bo- og velferdssenteret Otium skal bygges, mener Pedersen at en friluftsløype er sårt ettertrengt langs havet.

Det vil gjøre at de som skal bo her vil få en unik mulighet til å komme ned mot sjøen å nye utsikt og liv på havet, sier Pedersen som forteller at promenaden vil i første omgang gå fra Perpetuum til Tromsdalselva.

På sikt ønsker han også å få en kafédrift på plass og også butikker som kan ha tilhold nært havet.

– Allerede nå har vi fått på plass noen benker langs der vi planlegger å ha stien, sier Pedersen som drømmer om å forlenge promenaden helt sør til den gamle fergekaia.

Ny innfartsvei til fjellet

Det skjer også mye annet inne i Tromsdalen. Rundt TUIL-arena bygges det nå flerbrukshaller og ikke minst en ny vei med bro over elva.

Med dette håper John Pedersen at man skal minske den trykka trafikken oppe i Turistvegen, som er den vanlige veien å ta når man skal inn til Tinden.

– Når veien blir ferdig her nede håper vi at dette skal bli den nye innfartsveien til Dalen. Nå skal det ikke mer til enn 10–15 biler før det er fullt oppe med bommen ved Turistvegen som allerede er smal og godt trafikkert, sier bydelslederen.