I en følelseladet kommentar tok Christian Hjort et oppgjør med rykteflommen.

- Mamma og pappa har vært lykkelig gift siden 31.08.1991, tre måneder og to dager etter at jeg ble født. Jeg er utrolig stolt av foreldrene mine, skriver sønnen på sin Facebook og fortsetter.

- Jeg er spesielt stolt av mamma som altfor lenge har måttet høre og tåle diverse historier og rykter fra forskjellige hold. Jeg skjemmes derimot over de ynkelige, patetiske menneskene, de såkalte «sikre kildene,» som har startet disse ondskapsfulle ryktene som ikke har rot i virkeligheten. Jeg skjemmes over de som har spredt dette, og som dermed lar slike rykter florere og vokse ut av proposjoner. Jeg skjemmes over motivene som ligger til grunn. Jeg skjemmes rett og slett over at voksne mennesker kan oppføre seg som fjortiser.

iTromsø har vært i kontakt med Chrisitan Hjort, som synes det er greit at avisen trykker kommentaren.

Får støtte fra parti- og byrådskolleger

Også fylkesrådsleder i Troms, Line Fusdahl, hadde fått med seg statusen mandag kveld og kan bekrefte at også hun har hørt ryktene.

- Det er tøft gjort å gå ut når man blir utsatt for slike rykter. Jeg har hørt ryktene sveve forbi ørene mine, men jeg har bedt folk holde stilt når jeg hører slikt. Dette har folk absolutt ingenting med, sier Fusdahl til iTromsø.

- Jeg har veldig respekt for at man går ut med dette for å ta livet av slike rykter.

Les også: - Galt å gå ut slikt

Les også: Får støtte i sosiale medier

- Ingen fortjener dette

Jonas Stein, som er byrådsleder for næring-, kultur og idrett, tar også stor avstand fra ryktespredning.

- Det er utrolig trist at slike rykter sprer seg. Det er ingen som fortjener å bli utsatt for sånne type ting. All min sympati går til Jens Johans, Nina og guttene deres, sier Stein til iTromsø.

Også leder for finnans- og næringskomiteen i Tromsø kommune for Høyre, Rolleiv Olav Lind, mener det var riktig av Hjort å gå ut med ryktene.

- Det er umulig å forsvare seg mot slike rykter. Jeg skjønner godt at han hadde behov for å gå ut mot ryktene. Han er ikke den første politikeren som må slite med dette, og han er ikke den siste, sier Lind.

Jonas Stein Foto: Tom Benjaminsen
Rolleiv Olav Lind Foto: Tom Benjaminsen
Line Fusdahl Foto: Christer Pedersen