Det er to uker igjen til Trollmannen fra Oz har premiere på HT med Agnethe Johnsen i hovedrollen. I gangene er det derimot observert to mannlige hekser, forkledd som kvinner, som ikke er helt i mål med å lære seg å fly enda.

Les også: Setter opp verdenskjent forestilling

Les også:  Trollmannen fra Trondheim

Kramper på rekke og rad

Kristian Fr. Figenschow og Svein Harry Schöttker Hauge spiller nemlig den onde og den gode heksa i stykket, og må dermed lære seg å fly. De vil ikke avsløre hvordan de får det til, men vanskelig er det.

– Det er uvant. Det tok sin tid og man fikk krampe både her og der. Men det handler på å stole på at det er mulig å sveve rundt. Med en gang man blir usikker og redd går man på trynet, sier Schöttker Hauge som er ikledd en stor hvit kjole. Han er nemlig den gode heksa fra nord.

– Mens Kristian, som er den ondeste vi fant, er den onde heksa fra vest, sier Schöttker Hauge.

– Vi spiller på Scene Vest som jo er min hjemmebane siden jeg er den onde heksa fra vest, sier Figenschow jr.

– Det har jeg ikke tenkt på. Er det derfor jeg er så dårlig å flyte? sier heksekollegaen.

– Vi har skikkelig slått oss og kjørt ned noen ting, sier Figenschow som sier at de har øvd fra januar.

Les også: Klar for å trollbinde fra teaterscenen

Les også: Endelig sammen på scenen igjen

Avhengig av strøm

Grunnen til at de ikke vil avsløre magien bak flyvekunstene er på grunn av at de ikke vil ødelegge effekten i selve stykket.

– Det er en del av magien på teateret. Hvordan går dette an? Er det mulig? Hvordan får de det til? sier Figenschow jr.

– Vi tenker jo på det hver dag og noen netter, sier Svein Harry som forteller at man kommer opp i 11 kilometer i timen med den mengden magi de bruker på teateret.

Likevel kan de røpe at det er en ting som kan stoppe dem på scenegulvet.

– Hvis Nord-Norge mister strømmen atter en gang vil ikke jeg eller Svein Harry noen vei. Vi er veldig avhengig av sikker strømleveranse, sier Figenschow jr.

Flyvende HEKSER: Svein Harry Schöttker Hauge og Kristian Fr. Figenschow jr spiller hekser i Trollmannen fra Oz. Foto: Kent-Einar Myreng