– Jeg vet ikke hvor mange minutter i forveien som skredet hadde gått, men det var mye fokksnø og helt umulig å se veien foran meg. Derfor kjørte jeg rett inn i skredet og bar fast, forteller Johnsen til iTromsø.

Alene i bussen

Johnsen beskriver hendelsen som ikke spesielt dramatisk. Ifølge ham var det blitt lyst og det var god utsikt oppover fjellskråningen.

– Jeg kikket oppover for å se om det var noe i gjære, men det så fint ut. Derfor fortsatte jeg bare, forteller han.

Derfor kom skredet som en fullstendig overraskelse på ham.

– Jeg kjørte et godt stykke inn i skredet med framvogna og kunne ikke komme meg løs, sier han.

Johnsen var på tur til Forneset for å kjøre rute for Nobina.

– Jeg skulle gå fra Forneset like etter klokken åtte, så jeg var på tur dit. Jeg hadde heldigvis ingen passasjerer i bussen på tur utover, sier han.

Følg vår lokalavis for Ramfjord og Ullsfjord på Facebook her!

Burde vært stengt

Johnsen er betenkt over at veien ikke var stengt i utgangspunktet.

– Jeg er forferdet over at veien var åpen. Det hadde jo gått flere skred rundt Tromsø og i Lyngen så veien forbi Holmbuktura burde absolutt ha vært stengt, sier han.

Johnsen estimerer raset til å være cirka 100 meter bredt.

– Det sperrer hele veien, men det ser ikke ut som om raset har nådd helt fram til havet, sier han.

Ikke første gang

Johnsen og en ansatt kollega kjører ruta mellom Forneset og Lakselvbukt hver dag. Han sier at strekningen forbi Holmbuktura er skummel, men at de prøver å følge med på forholdene og ha oppsikt over skråningen på oversiden.

– Der skredet har gått nå – helt i sørenden av Ura – er det god oversikt. Men lenger mot nord er det dårligere sikt og vanskeligere å følge med, sier han.

Selv har han vært nært å bli tatt av skred én gang tidligere.

– Det var for flere år siden da jeg jobbet på sildoljefabrikken på Jøvik. Da lå jeg like bak en brøytebil som nesten ble tatt av ras da vi kom kjørende, forteller han.

Johnsens buss står fortsatt fast i skredet, men bergingsmannskaper skal visstnok være på tur til rasområdet for å åpne veien igjen.

SJÅFØR: Terje Johnsen var alene i bussen da han havnet i snøraset i Holmbuktura. Foto: Privat