Selskapet administrerende direktør Svein Lien rapporterer om driftsinntekter på 10 millioner i siste kvartal i fjor. Det tilsvarende tallet for samme periode i 2013 var på 5,3 millioner kroner.

For 2014 som helhet, endte inntektene på 33 millioner kroner. Resultatet før skatt ble minus 22 millioner kroner – omtrent på samme nivå som året før.

Snart ferdig

Lien forteller at inntektsøkningen kommer fra leveranser til oppdrettsnæringen – et produkt som går på dyrehelse. Den fine utviklingen regner han med skal fortsette i inneværende periode.

Når det gjelder evalueringsstudiene av sårsalven Woulgan Biogel, forventes arbeidet å være fullført ved slutten av første kvartal.

– Alt går som planlagt. Flere nye sentre i Tyskland og Storbritannia er inkludert. De foreløpige resultatene viser at pasientene opplevde en forbedret helingseffekt i løpet av behandlingen – i tillegg til reduserte smerter og bedre komfort sammenlignet med andre behandlingsmåter. Det er også konstatert at sårsalven ikke har noen bivirkninger, sier Lien.

Langsiktig

Mens denne prosessen fullføres, fortsetter Biotec og samarbeidspartnerne med å klarlegge grunnlaget for en langsiktig avtale. Det som ifølge Svein Lien gjenstår, er å kommersialisere Woulgan Biogel.

– Med de overbevisende testresultatene på plass, er Biotec trygg på at produktet kan få en sterk markedsposisjon innen behandling av kompliserte sår.

Flere avtaler

– Etter fullføringen av de pågående studiene, forventer Biotec å inngå en eller flere distribusjonsavtaler med partnere. Hovedprioriteten er å inngå avtaler som sikrer det fulle kommersielle potensialet til sårsalven, sier Svein Lien.

I forbindelse med resultatfremleggingen, trakk han også fram selskapets solid finansiell posisjon med en kontantbeholdning på over 88 millioner kroner.