Torsdag avgjør byrådet salg av Ringveien 176 til Kvitebjørn Varme AS. Her skal de bygge et energigjenvinningsanlegg for fjernvarme i Tromsø.

– Vi ønsker å få etablert et energigjenvinningsanlegg i Tromsø, noe det har vært jobbet svært lenge med, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H).

Miljøgevinst

Den kommunale tomta er på nesten 4,7 mål. Kommunen fikk inn to takster på tomta med store sprik, det laveste 1.076 kroner mens det høyeste var på 1.600 kroner, altså en forskjell på 500 kroner per kvadratmeter. Kvitebjørn Varme godtok en pris på 1.348 kroner kvadratmeteren.

Kvitebjørn har konsesjon til å utvikle og drifte fjernvarmeanlegg på Tromsøya.

– Anlegget vil gi en stor miljøgevinst ved at avfallet behandles lokalt og energien utnyttes lokalt. Avfallet må ikke transporteres til Sverige for å brennes, sier byrådslederen.

Selger for 40 mill. årlig

Også Remiks selger tomt til Kvitebjørn Varme for etablering av energigjenvinningsanlegg. Ifølge direktør Bård Jørgensen i Remiks er tomta på 2,7 mål og er vedtatt solgt for rundt 3,65 millioner kroner.

Går alt etter planen starter Kvitebjørn Varme tomtearbeidene til sommeren og byggingen til høsten.

– Det er snakk om store investeringer og i alle fall en halv milliard kroner. Vi skal ta imot restavfallet som Remiks håndterer i dag og i tillegg er vi på jakt etter avfall fra flere andre leverandører, sa Karsten Aubert, styreleder i Kvitebjørn Energi og styremedlem i Kvitebjørn Varme, til iTromsø i januar.

Gevinsten av tomtesalget går inn på kommunens investeringsbudsjett.

– Vi skal selge for 40 millioner kroner i året, sier Hilmarsen.

Daglig leder Kenneth Karlsson i Kvitebjørn Varme AS ønsker ikke å kommentere tomtekjøpet før byrådet har fattet sitt endelige vedtak.