Troms fylkestrafikk melder at denne uka har passasjertallene vært ekstra høye på hurtigbåtruta som går via Finnsnes til Harstad. Dette medførte at mange passasjerer ikke fikk plass, og ble værende igjen i Tromsø. Nå har de kommet opp med en løsning på problemet.

Ny rutetid

Fra og med mandag vil Troms Fylkestrafikk endre rutetiden på båten som går til Tennskjær og Lysnes. Den vil nå gå fem minutter etter ruta til Harstad. Fra Tennskjær vil det gå buss til Finnsnes.

- Samlet reisetid for de som benytter seg av dette tilbudet er omtrent det samme som for de som bruker hurtigbåten til Finnsnes, sier direktør i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones i en pressemelding. Han sier også at dette vil være et rimeligere tilbud.

- For at vi skal få plass til alle vil vi henstille passasjerer som skal til Finnsnes om å benytte seg av begge båtene, sier Bones.

Om det likevel skulle bli stående folk igjen på kaia, lover de at det skal settes opp buss for båt.

Slipper å fryse

Fra og med mandag skal du også få slippe å stå ute og vente når båten allerede ligger ved kai. Skal du med båten til Finnsnes/Harstad, så kan du gå om bord tre kvarter før avgang.