Etter noen års fravær er endelig Studentrevyen tilbake i Tromsø. I underkant av to timer holdt skuespillerne og deres eminente liveband koken på SNN-scenen på Driv

I første akt ble lyden av vokal noe overdøvet av det instrumentelle, og det kan mistenkes at enkelte gode poenger falt vekk mellom trommeslagene. Men dette kom seg noe i andre akt, og noe skurr er ingen skandale på premierekvelden.

Tittelen på året revy er «Den Miserable» - med en innlysende referanse til Victor Hugos klassiker. Elendigheten i det franske klassesamfunnet tidlig på 1800-tallet har kanskje få reelle paralleller i den nordnorske studenttilværelsen anno 2015, men likevel er det betimelige poeng som tas opp med krass ærlighet av revygjengen.

Boligsituasjonen er uutholdelig. Trange treningssentre kan bli både svette og utfordrende. Og ja, det er vanskelig å finne fram under sin første tid på campus.

Ytringsfrihet

Av aktørene utmerket særlig Katrine Bergsaker seg med en kraftbombe av en fremtoning under sine velartikulerte og politisk korrekte forsøk på dating. Og dét med et særdeles tydelig fokus på stavefeil og rettskriving. For dem som ikke har sett revyen allerede åpningsdagen, er hennes energiske utbrudd for norskfag og kjærlighet verdt en tur på Driv i seg selv.

De fleste innslagene holdt fast på det lattermilde, fra spenstig ballett med baller til samisk-nordområdeorientert-hipster-rap.

Ett innslag stilte seg som særdeles minneverdig. Susann Dahl Pettersen og Audun Bakkevolls duett «Ytringsfrihet» traff blink selv med sin mørke stillhet. Det er utrolig befriende å se noen synge ut med full ærlighet hvilken løsning de ønsker på nåtidens presserende trykk mot retten til å tale fritt: Nemlig mer kjærlighet, og flere ord. Denne låten fortjener et publikum også etter at UKA er over.

Revolusjon?

På forhånd - og med sin tittel - ble det gitt en lovnad om studentopprør, revolusjonsønsker og heidundrende klagesang om tingenes tilstand som arktisk student. Den røde revolusjonstråden var ikke like tydelig å skimte i det brede spekteret av sketsjer.

Likevel endres ikke det faktum at årets revy er noe samtlige studenter og ellers humoristisk anlagte bør få med seg. Hvis et initiativ som dette får etablere seg i studentenes nye storstue, har vi alle noe å se fram til også i årene som kommer.

FRIERIET: Katrine Bergsaker la ingenting imellom da frier Audun Bakkevoll hadde uønskede orddelingsfeil i sin kjærlighetserklæring. Foto: Ronald Johansen
KREDITTFEST: Skal du herske byen på studentbudsjett? Greit med mastercard i baklomma. Foto: Ronald Johansen
HJORT: Ingen revy i disse tider uten et innslag av Hjort. Her figurerer Kristian Carlstedt og Anna Dahl Myrvang som hhv. Jens Johan Hjort og Anne Berit Figenschau. Foto: Ronald Johansen
TRANGT: Jo tettere og flere, så vil musklene ekspandere. Jesper Sørensen figurerte som en dedikert og kroppskjær personlig trener. Foto: Ronald Johansen