Henriette Myrlund har i samarbeid med Ismet Bachtiar utviklet spillet som nå er å få tak i på Appstore. Det beskrives av anerkjente appomtalere som ”et spennende interaktive eventyr hvor barnet selv bestemmer”

Dette er denne grunntanken som har vært sentral i utviklingen av appen.

– Spillet er konstruert på en måte som gir barna muligheten til å selv velge spillets utslag, sier spillutvikler Ismet Bachtiar.

En del av eventyret

Spillet handler om lille Theo som får frastjålet sin høyst elskede Teddy fra armkroken, av en rampete heks. Theo kastes inn i eventyrlandet Hurlumhei der han møter levende versjoner av leketøyene sine, som alle trenger hans hjelp til reparasjoner av skader som heksa har forårsaket. Reisen leder Theo til et slott hvor han til slutt må overkomme det ultimate hinder for å redde Teddy.

– Helt i starten får barnet utlevert et kart, som tillater barnet å være en del av valgene som blir gjort i historien. Barna velger hvilke leker de vil besøke. Hvert leketøy byr på et minispill, som flettes inn i historien uten for lange avbrekk fra det egentlige målet med spillet, forteller Bachtiar.

Prosessen ved å utvikle spillet har vært både utfordrende og morsom.

– Det har vært morsomt å jobbe med en app som stammer fra en så god historie. Det er sammensatte karakterer og veldig god grafikk i appen. Alt dette bidrar til å skape en bedre forståelse og et mer varig inntrykk hos ungene. samtlige barn som har prøvd spillet har utrygt at de synes personene er morsomme, sier han.

– Datteren min har til og med døpt favorittkosedyret sitt Teddy, legger han til med et smil.

Veien videre Nå handler det mye om internasjonal markedsføring.

– Den engelsk språklige versjonen ble lansert forrige fredag. ”Teddy is Missing” ble kåret til ”App of the Week” av den britisk/tyske appgiganten ”Fun2tap”. De gode omtalene betyr mye for oss, og for arbeidet videre, avslutter Backhtiar.

Fra lanseringen: Barna fra Kråkeslottet barnehage fikk være med på lanseringen av den interaktive barneboken «Jakten på Teddy» på biblioteket 19. januar. Endre Lund Eriksen er fortellerstemmen i boka, og guidet ungene igjennom historien. Foto: Ida Ramberg
Henriette Myrlund i firmaet Plus Point er prosjektleder for «StoryShape» - som skal være en interaktiv barnebok til bruk på iPad. Foto: Ronald Johansen