Det er Varden som tirsdag forteller om Camilla (30) som ga blaffen i reglene, og i sterkt beruset tilstand tente seg en røyk på Norwegian sin flyrute fra Tromsø til Oslo.

Nekter å betale

Politiet ga så kvinnen fra Skien en bot på 15.000 kroner. Det nektet Camilla å betale, og møtte derfor i Nedre Telemark tingrett tirsdag.

- Jeg betaler ikke en bot på 15.000 kroner for én sigarett. Det blir for dumt i min verden, sa kvinnen til dommeren.

Kvinnen forklarte at hun ikke husket at hun hadde røyket om bord i flyet, men hun tvilte ikke på kabinpersonalet. Politiet har hun ingen tillit til.

Aldri skjedd før

Hun fikk i utgangspunket en bot på 15.000 kroner. Men etter at hun hadde forklart dommeren om sin dårlige økonomi, satte han ned bota til 7.000 kroner. Men Camilla nekter å betale det også. Hun anket dommen på stedet, og nå sendes saken til Agder lagmannsrett.

- Jeg tar gjerne en ferie i fengsel, men å betale 7.000 kroner går ikke, sier hun til Varden.

Tingrettsdommer Knut Kolloen skriver i dommen at det nesten ikke finnes rettspraksis på området. Det har knapt tidligere skjedd at noen har blitt dømt ved norsk domstol for røyking på fly.

– Jeg gleder med i så fall til å fortelle de andre innsatte hva jeg soner for, sier Camilla til Varden som forteller at hun lo når hun så hvor stor bot hun fikk for å tenne opp én røyk.